начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Отказ от изплащане на издръжка за минало време

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ от изплащане на издръжка за минало време

Мнениеот variniq » 16 Авг 2007, 10:20

Родителите ми се разведоха, като съдът постанови баща ми да плаща издръжка на сестра ми в размер на 75 лева месечно, считано от 1.12.2006 година (момента на завеждане на делото), при съображение, че той никога не се е грижил за нас. Имаме подадена молба при съдия-изпълнител за завеждане на изпълнително производство. Той е много добре осигурен материално и работи, но без трудов договор, притежава идеални части от наследствени имоти, винаги е разполагал с много джобни, налични пари. Т.к. решението за развод влезе в сила на 1.07.т.г., до този момент изплати издръжката за два месеца - юли и август и категорично отказва да изпраща за минало време - период от 7 месеца, заявява, че никой не може да го накара да я даде на сестра ми. От деловодството на съдия-изпълнителя казаха, че щом не сме посочили месторабота, изпълнително производство не може да бъде образувано, а от РУ на МВР ни поясниха, че не е в правомощията им да я търсят за минало време, да се обърнем към съдия-изпълнител. Как да постъпим? Въобще, има ли надежда в тоя случай да си изплати задълженията към сестра ми?
variniq
Младши потребител

Мнениеот sunshine_75 » 16 Авг 2007, 10:57

Пуснете жалба до районна прокуратура. На съдебния изпълнител посочете притежаваното от него имущество - лек автомобил, тези идеални части от недвижими имоти, за които пишете. Не ми става ясно имате ли изпълнителен лист изобщо? Ако в бракоразводния процес е имало колега-адвокат, който се е грижил за интересите на майка Ви, говорете с него - поне трябва да е бил запознат със ситуацията, по-лесно и по-бързо ще Ви помогне и за реиаването на този проблем.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот variniq » 16 Авг 2007, 11:09

Имаме си изпълнителен лист и подадена молба за образуване на изпълнително производство, но нещо адвокатката ми не се интересува повече, след последното дело за всичко се справяме сами.
variniq
Младши потребител

Мнениеот brianna » 17 Авг 2007, 10:42

Аз само ще кажа, ако някой друг вече не го е казал, ама не ми се чете цялата тема, ИЗДРЪЖКА ЗА МИНАЛО ВРЕМЕ НЕ СЕ ДЪЛЖИ. щом решението за развода е влязло в сила юли месец, значи от тогава се дължи издръжка.
сутрин неуморно изграждам, вечер без пощада руша :)
brianna
Младши потребител

Назад към Семейни казуси