начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

завещание

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

завещание

Мнениеот solaris_ » 19 Авг 2007, 17:26

Моят казус е следния:По силата на завещание ми е завещано от завещателя Х всички негови движими и недвижими имоти.Срока в който може да се оспори завещанието е изтекъл.
За да продам земеделска земя, която ми завещана по силата на завещанието ми казаха че трябва да ме упълномощят другите законни наследници на завещателя за извършване на тези правни действия. Въпроса ми е имам ли нужда от такова пълномощни за да извършва въпросната продажба,след като срока за оспорване на завещанието е изтекъл и въпросните земи за в моя патримониум?
solaris_
Младши потребител

Мнениеот dqwola » 19 Авг 2007, 17:38

да естествено необходимо е първо да я предложите на съсобствениците и ако откажат да закупят тези земи при условията при които имате оферта за продажбата, удостоверявате отказа и спокойно си ги продавате.Законните наследници си имат запазена част така, че не е възможно цялото наследство да е във вашия патримониум
Последна промяна dqwola на 19 Авг 2007, 17:40, променена общо 1 път
dqwola
Младши потребител

re:завещание

Мнениеот solaris_ » 19 Авг 2007, 18:19

Благодаря ви за отговорите.
Оказа се че завещанието е написано 1984 г., а въпросните имоти са възстановени с решение на ПК през 1997г и завещанието няма действие по отношение на тях.Иначе си е вписано и обявено.И за да изповяда нотариуса сделката иска от съсобствениците декларации, че са съгласни да се извърши продажбата, и пълномощни от съсобствениците за да мога аз да продам земята.Въпроса ми е правилно ли е всичко това.
solaris_
Младши потребител

завещание

Мнениеот solaris_ » 19 Авг 2007, 18:36

Колеги дайте някакъв акъл, щото ми е зелена тиквата още и се объркавам чат. Кат се учи право и се завърши ти идват факсове в главата и се чудиш, кой да прочетеш. :D :D :D
solaris_
Младши потребител

Мнениеот dqwola » 19 Авг 2007, 18:46

МАЙ НЕ ХВАНАХ :roll: ТУК :?:
АЗ СЕ ЗАНИМАВАМ С НАКАЗАТЕЛНО ПРЕДИМНО, НО ТОВА СИ ГО СПОМНЯМ ЗАЩОТО МИ БЕ ЗАДАДЕНО КАТО ВЪПРОС НА КОНКУРСА ЗА СЪДИИ ПО ВПИСВАНИЯТА
dqwola
Младши потребител

Мнениеот civilista » 20 Авг 2007, 14:03

Недейте да сте сигурен, че сроковете за оспорване на завещанието са изтекли, защото за прогляване на нищожността му няма срок. Не се ограничава със срок и възражението за унищожаемостта му. Срокът за предявяване на иск за възстановяване на запазената част пък тече от откриването /обявяването/ на завещанието, а не от написването му.
civilista
Младши потребител

завещание

Мнениеот solaris_ » 23 Авг 2007, 09:56

Всичко мина по-лесно отколкото очаквах.Царско благодарско за мненията.
solaris_
Младши потребител

Назад към Семейни казуси