начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

наследство

Мнениеот tina_55 » 29 Авг 2007, 20:46

Дядо Стоян има 30 декара земеделска земя.Той умира.По колко декара имат след смъртта му съпругата и двамата му сина?Моля за отговор
tina_55
Нов потребител

Мнениеот evievgenieva » 29 Авг 2007, 21:09

:wink: Ако въпросът Ви не е шега, трябва да се види какво е оставено наследство от починалия наследодател. Ако е само земята, за която пишете, ще се дели само тя. При всички положения съпругата и децата получават по равни дялове, но от цялото оставено наследство, и то само ако нямаме завещание. 8)
evievgenieva
Младши потребител

наследство

Мнениеот tina_55 » 30 Авг 2007, 09:10

да,но съпругата и тя умира и оставя завещание на единия си син ,в което след смъртта й той да получи всичко нейно?Тя може ли да завещае всичко свое на единият си син,без да уведоми другия?Другият й син няма ли запазена част,която тя не може да препише на другия си син?А в завещанието трябва ли да е упомената кое е това "нейно"(къща,двор,земеделска земя и т.н.)?Въпросът ми не е шега и ще съм благодарна на всеки ,който ми отговори.
tina_55
Нов потребител

Назад към Семейни казуси