начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Наследници на починал брат на бабата?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследници на починал брат на бабата?

Мнениеот m.s.g. » 08 Окт 2007, 08:52

Моля за помощ с мнението ви по следния въпрос:
Наследодател - Г.Ш. /починал 1999/
Оставя наследници само братя и сестри и техните низходящи.
Едната му сестра - З.С. - е починала 1988 г. Тя има две живи дъщери и един син И.С. починал 1997г. Въпросът ми е дали според вас децата на починалия И.С. се явяват наследници на част от имуществото на наследодателя Г.Ш.
Бих ви помолила и да се мотивирате - защо.
Благодаря предварително на всички, които ще вземат отношение по въпроса.
m.s.g.
Младши потребител

Мнениеот renka_82 » 08 Окт 2007, 12:18

И според мен са наследници (косвени наследници), но за да наследят наследодателя Г.Ш трябва първо да са приели наследството на прекия си наследодател И.С.
renka_82
Потребител

Мнениеот Trapped » 08 Окт 2007, 12:58

renka_82 написа:И според мен са наследници (косвени наследници), но за да наследят наследодателя Г.Ш трябва първо да са приели наследството на прекия си наследодател И.С.

Не. Може и да не са го приели. На собствено основание наследяват.
Ако има някаква уловка, тя е именно в годините, но не мисля. Трябва да се види.

м.с.г, нотариусът нищо друго ли не спомена?
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот MARSI » 08 Окт 2007, 13:23

МОЕТО МНЕНИЕ ПО КАЗУСА Е СЛЕДНОТО:ДЕЦАТА НА И.С. СА НАСЛЕДНИЦИ НА НАСЛЕДОДАТЕЛЯ Г. Ш.
АРГУМЕНТИТЕ МИ СА:
1.СЪГЛАСНО ЧЛ.10 АЛ.2 ОТ ЗН ПОЧИНАЛИТЕ ПРЕДИ НАСЛЕДОДАТЕЛЯ НЕГОВИ БРАТЯ И СЕСТРИ СЕ ЗАМЕСТВАТ ОТСВОИТЕ ДЕЦА ИЛИ ВНУЦИ.СЛЕДОВАТЕЛНО В КОНКРЕТНИЯ СЛУЧАЙ ПОЧИНАЛАТА ПРЕДИ НАСЛЕДОДАТЕЛЯ СЕСТРА ЩЕ БЪДЕ ЗАМЕСТЕНА ОТ ДВЕТЕ СИ ЖИВИ ДЪЩЕРИ И ВНУЦИТЕ НА ПОЧИНАЛИЯ СИ СИН.
2.СЪГЛАСНО АЛ.4 НА СЪЩИЯ ЧЛЕН ДЕЦАТА НА И.С.ЩЕ ЗАМЕСТЯТ ПОЧИНАЛАТА СЕСТРА ДОРИ И ДА СА СЕ ОТКАЗАЛИ ОТ НАСЛЕДСТВОТО НА БАЩА СИ ИЛИ СА НЕДОСТОЙНИ ДА ГО НАСЛЕДЯТ.
MARSI
Младши потребител

Назад към Семейни казуси