начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Развод - моля за съвет

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод - моля за съвет

Мнениеот netLady » 30 Окт 2007, 15:17

От години искам да се разведа, но съпругът ми не е съгласен и ще прибегне към всякакви спънки и протакания. Живеем двамата в жилище, което е моя собственост по наследство. Той имаше 1/2 наследствена гарсониера, която продаде и почти цялата сума даде на сина ни който, почина миналата година. Във връзка с горното въпросите ми са:
- има ли начин да го принудя да напусне/да се изнесе/ от жилището ми преди да е приключил развода;
- Има ли право той да претендира за някакво обезщетение от моя страна за това, че по време на брака ни е продал наследството си и го е дал на сина ни?
Благодаря предварително за отговорите
netLady
Нов потребител

Мнениеот may_baych2002 » 31 Окт 2007, 18:08

Уважаема госпожо, вероятно сте събрали вече кураж да се разведете?!
Потърсете си адвокат и действайте!
Апартаментът, който сте придобили по наследство, е Ваша собственост.
Възможността да заживеете самотно в него или с човек по Ваш избор е напълно реална.
Ако въпреки всичко имате все още някакви задръжки или въпроси, които Ви тревожат, потърсете консултация от адвокат.
may_baych2002
Потребител

Мнениеот vetre » 08 Авг 2008, 20:38

бе явно без адвокат няма да се разминете,макар че не е невъзможно,
но мисля че трябва малко опит->1-2 преживяни развода.
не можете ли поне да му обясните да напусне личното ви жилище.
а с парите в сина ви какво се е случило?
vetre
Потребител

Назад към Семейни казуси