начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Увеличаване на издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Увеличаване на издръжка

Мнениеот radost_1970 » 12 Яну 2008, 16:48

Здравейте.Съдя бившия си съпруг за издръжка.Първо се,кри за да не получи призовка.Намериха го от полицията и се яви на 1 дело.Дъщеря ми е на 16 г.Адвокатката му-Анета Славова от Казанлък предложи споразумение.Човека нямал възможности.Не се съгласих.Преди 13 години се разведохме и взе семейното жилище.В момента му слага алуминиева дограма.От 1 година кара нов Форд.Това човек без възможности ли е?Всичко прехвърля на името на друг,за да не се води на него.Преди време го съдих за неизплащане на издръжка.Сега пак не е плащал за 1 месец.Мога ли да му направя нещо за това?А как да си увелича издръжката реално,защото има възможности?Благодаря.
radost_1970
Младши потребител

Увеличаване на издръжка

Мнениеот radost_1970 » 12 Яну 2008, 22:45

БЛАГОДАРЯ
radost_1970
Младши потребител

Увеличаване на издръжка

Мнениеот radost_1970 » 12 Яну 2008, 23:18

Вече успокоих страстите.Не разбирам обаче едно?Защо постоянно в нашата държава се говори за Закрила на децата.Кой и как ги закриля и гледа интересите им.Не съм само аз.В съда се представят фалшиви доходи върху минимална заплата,в моя случай нарочно писа апартамента на сестра си и сега уж няма нищо негово.Да не говорим,че работи и частно.Кое и как се доказва?Ами и ако аз кажа нямам...13 години ги гледах сама и аз си знам как.Да са ми живи и здрави.Голямата миналата година беше абитюрентка.Даже на центъра не дойде да я види.Децата ми не са за подигравка.Сама стигнах без адвокат до Страсбург,сама го съдих с наказателно дело за неплатени издръжки.Сега имам адвокат,но ако трябва сама ще стигна и много по-нагоре пак.Като Ви чета Форума има Адвокати и "адвокати".Вярно,че законите не ги мислите вие,но наистина има вратички,които ние обикновените потърпевши не знаем.От НОИ ще кайат,че е осигурен на минималната.От Данъчното и КАТ,че няма нищо на негово име.А истината КЪДЕ Е?А защо потърпевши ще са децата.А доклада от Отдел"Закрила на детето"взема ли се под Внимание.Там пише какви са нуждите на детето.Управия българска.За съжаление не е само до мен.Много сме в това положение.Дано някога се оправим.ЕДВА ЛИ!!!!
radost_1970
Младши потребител

Re: Увеличаване на издръжка

Мнениеот donna » 13 Яну 2008, 10:47

За Дон Кихот-не мислиш ли ,че личния живот на питащата не те засяга ,че да и четеш нравоучение.
Жената просто си попита как да получи що годе нормална издръжка за детето си .
Явно за мъже като Дон Кихот ,е нормално един мъж да се крие ,да прехвърля вс. на други лица с оглед да не плаща или да плаща по ниска издръжка.Ама то децата са си само на майките те да му берат грижа това искаше да каже прословутия ни колега с две думи ,ама се уля у приказки .
donna
Старши потребител

Увеличаване на издръжка

Мнениеот radost_1970 » 13 Яну 2008, 13:59

Благодаря Дона.Колкото до Дон Кихот имам медицински,които показват какъв живот съм водила и какво са видели децата ми.Такаче за тяхното и мое поведение не говорете.нещо не ви отива на уж интелекта.дано до време и вие имате деца и те да преживеят същото като мен.В края на краищаща отстрани лесно се говори и напада.Но човек ,докато не изпита нещо на главата си.......Колкото до Вас,никои насила не ви е искал съвет.съвет се иска от компетентни хора,а вашето място изобщо във Форума ли е.Нищо чудно,че карате колата на приятеля си.ако имахте нормално отношение сигурно щяхте да имате повече клиенти и да си купите своя.маи няма чожек в този Форум,които да не сте нападали.само че ние не просим.Молим за съвет и човек,имайки се за улегнал,грамотен,жисшист не би следвало да се държи така.
radost_1970
Младши потребител

Увеличаване на издръжка

Мнениеот radost_1970 » 13 Яну 2008, 20:36

А може тази деиност да не Ви се удава-Като мисленето" и затова да не я упражнявате,Господин Дон Кихот от Пловдив.
radost_1970
Младши потребител

Мнениеот vas60 » 17 Яну 2008, 15:47

госпожо по повод на запитването Ви за увеличаване размера на издръжката има зададени параметри на издръжка ,което ще рече ,че максимелния размер към момента е 83,00лв.Немисля,че след като се скъсала връзките си с бившият си съпруг трябва да следите какви ремонти прави и най-вече от къде са средствата.Само писменото доказване има сила и достазателствена сила в съда.Така че немисля че имате право да следите всяка стъпка на бившият Ви,
vas60
Младши потребител

Мнениеот donna » 17 Яну 2008, 16:36

vas60 написа:госпожо по повод на запитването Ви за увеличаване размера на издръжката има зададени параметри на издръжка ,което ще рече ,че максимелния размер към момента е 83,00лв.Немисля,че след като се скъсала връзките си с бившият си съпруг трябва да следите какви ремонти прави и най-вече от къде са средствата.Само писменото доказване има сила и достазателствена сила в съда.Така че немисля че имате право да следите всяка стъпка на бившият Ви,

А да си чувал за гласни доказателства ,сиреч свидетели :lol:
donna
Старши потребител

Мнениеот vas60 » 17 Яну 2008, 17:21

мила дона чувала съм и съм пристъствала на такива заседания и искам да те попитам : как свидетел който не е член на ДОМАКИНСТВОТО ще докаже какви са нуждите на децата и кой е този свидетел който ще докаже какви са доходите и какъв е техният произход на бившият,Не е логично и нормално след развод да се преследва другия партьор. ние майките си мислим за бъдещето на децата .повечето бащи приключват отношенията си с децата след развода.Мисля че даже е и по добре както са самите деца така и за родителите.
vas60
Младши потребител

Мнениеот portokal » 17 Яну 2008, 20:16

Кое имате предвид, че е по-добре както за децата, така и за родителите? Бащата да приключи отношенията си с детето ли?!!
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот vas60 » 18 Яну 2008, 14:12

зависи какъв е бащата -като манталитет,ценностна система и т.н.Понякога пък децата са проводник на информация между двамата родители и неприятностите започват отново и отново.Това имах предвид.
vas60
Младши потребител

Мнениеот nezavisim » 18 Яну 2008, 19:34

[quote="vas60"] мила дона чувала съм ...quote]

А Вие да сте чувала думичката " скромност" ?
Непозната Ви е , нали ?
И без да ме "успорвате " !... :wink: :D :D :D :D :D :D
Мнението Ви изобщо не ме интересува !... :twisted:
nezavisim
Нов потребител

Мнениеот cleo » 18 Яну 2008, 23:38

Aaaaa..... - така се възмущавам нечленоразделно :)

Тази Спаска ще излезе със сто глави.
Накрая (да речем след около 10 години) няма да ви останат литературни герои за псевдоними, драги ми "лютивко".

И за да не разводнявам само темата,
Жената пита как да си увеличи издръжката. Отговор: пред съда трябва да докажете две неща:
1. че този, който дължи издръжка има възможност да я изплаща в по-голям размер
2. че, децата ви имат потребности, които обуславят по-големия размер на издръжката.

Преди 4 години ми попадна дело за издръжка от 400 лв. Просто детето наистина имаше потребности и тези пари отиваха тъкмо за него, а родителят дължащ издръжка имаше възможности.

Всичко е въпрос на доказване, като с това най-добре ще се справи вашия адвокат.
Аватар
cleo
Потребител

Мнениеот donna » 18 Яну 2008, 23:45

cleo написа:Aaaaa..... - така се възмущавам нечленоразделно :)

Тази Спаска ще излезе със сто глави.
Накрая (да речем след около 10 години) няма да ви останат литературни герои за псевдоними, драги ми "лютивко".

И за да не разводнявам само темата,
Жената пита как да си увеличи издръжката. Отговор: пред съда трябва да докажете две неща:
1. че този, който дължи издръжка има възможност да я изплаща в по-голям размер
2. че, децата ви имат потребности, които обуславят по-големия размер на издръжката.

Преди 4 години ми попадна дело за издръжка от 400 лв. Просто детето наистина имаше потребности и тези пари отиваха тъкмо за него, а родителят дължащ издръжка имаше възможности.

Всичко е въпрос на доказване, като с това най-добре ще се справи вашия адвокат.

Колега сериозно ,ако имаш решението по това дело би ли ми го пратила .Имам едно за 300 лв ситуацията същата ,доход на бащата в САЩ около половин милион долара ,решението на съда -отхвърли иска.Сега съм на въззивна.
donna
Старши потребител

Увеличаване на издръжка

Мнениеот JINGRIN » 19 Яну 2008, 14:32

,ЦлеоБлагодаря на тези,които ми даваха съвети.На Донна,Клео.Ние майките не получаваме децата си като зестра.Да са ми живи и здрави.13 години ги гледам без"баща им".Ще продължавам.Само,че ми омръзна от тарикатщини от негова страна.И кой тегли от това....Брат ми учи в Търново за адвокат.С негова помощ и на 1 негов професор,писахме до:"Държавна агенция за закрила на детето".Имало и Конвенция на ООН за правата на детето.До Европеиския съд,макар,че за да стигнеш до там,трябва да си минал всички инстанции в България.Стига ми да го прочетат какво става.Нали пише:Всички хора,които вземат решения за детето,трябва да поставят на 1 място неговите интереси.Също,че детето трябва да бъде изслушано в съда.На него дали ще повярват какво чува и вижда, как "баща му"живее в охолство,а за него няма пари?Или това:Никое дете не трябва да бъде подценявано или унижавано.Малко унижение ли е да чуеш"баща ти"да казва на Отдел закрила на детето,че не му се занимава с глупости.От тогава ме пита"Аз глупост ли съм".Писах и до 2 вестника.Сега ще пиша и до Валя Ахчиева.Да дойде до Казанлък ако трябва.Нещата няма да ги оставя така.стига подигравки.ДЕЦА.ЗАКРИЛА НА ДЕЦАТА.ПРАВА НА ДЕЦАТА.Май правата са за ТАРИКАТИТЕ.
JINGRIN
Младши потребител

Мнениеот donna » 19 Яну 2008, 14:51

JINGRIN написа:,ЦлеоБлагодаря на тези,които ми даваха съвети.На Донна,Клео.Ние майките не получаваме децата си като зестра.Да са ми живи и здрави.13 години ги гледам без"баща им".Ще продължавам.Само,че ми омръзна от тарикатщини от негова страна.И кой тегли от това....Брат ми учи в Търново за адвокат.С негова помощ и на 1 негов професор,писахме до:"Държавна агенция за закрила на детето".Имало и Конвенция на ООН за правата на детето.До Европеиския съд,макар,че за да стигнеш до там,трябва да си минал всички инстанции в България.Стига ми да го прочетат какво става.Нали пише:Всички хора,които вземат решения за детето,трябва да поставят на 1 място неговите интереси.Също,че детето трябва да бъде изслушано в съда.На него дали ще повярват какво чува и вижда, как "баща му"живее в охолство,а за него няма пари?Или това:Никое дете не трябва да бъде подценявано или унижавано.Малко унижение ли е да чуеш"баща ти"да казва на Отдел закрила на детето,че не му се занимава с глупости.От тогава ме пита"Аз глупост ли съм".Писах и до 2 вестника.Сега ще пиша и до Валя Ахчиева.Да дойде до Казанлък ако трябва.Нещата няма да ги оставя така.стига подигравки.ДЕЦА.ЗАКРИЛА НА ДЕЦАТА.ПРАВА НА ДЕЦАТА.Май правата са за ТАРИКАТИТЕ.

В момента делото за което писах е на възивна инстанция ,ако го загубим към Страсбург.
Решението на районния е ........да ме извиняват съдиите ,но съдийката си позволила да прави лични заключения по адрес на моя милост в решението ...ако се наложи ще цитирим точно сега само разказ с две думи искала съм незнам си колко удостоверния ползвала съм международнаат социална служба и що съм я ползвала , социалните направиха доклада без да се допитат до МСС -представи си доклад ,тия служби си партнират.Имах искане за това.
Първо се опитах с международно призоваване -искаха парички за превод и призоваване , после жалих ,защто по международните актове и вътрешното законодателство тия пари трябва да ги поеме държавата и ми отхвърлиха жалбата
Отидохме на вариянт ДВ , тогава оня си нае адвокат ,и то адвокат който е представлявал ищцата по предходно дело за издръжка където тя искаше сума от порядъка на 100лв ,осъди го за 80. Правих възражение но етичния кодекс ,съда реши че няма нарушение ....,допълнително не е спазен и чл.43 от КМЧ /по памет/ абе чудо .....

Ще ви пусна тълкуванието на чл.27 от КЗД -жизнен стандарт ,щото прословеутото постановление в часттта размер на издръжка и противоречи /само в тоя аспект не и в друг /

http://www.un-bg.bg/documents/unicef_ch ... ok_p27.pdf
donna
Старши потребител

Увеличаване на издръжка

Мнениеот radost_1970 » 19 Яну 2008, 18:34

Абе то май законите ни са чудо,и някои адвокати.....От компютъра ми,пишем 4 души комшии,всеки с проблемите си.Натъквахме се на какво ли не.Интересното е,че всеки ходи,пита,дава пари за консултации,и все различни отговори.Не знам...АААА,да уточня защо имам компютър.Да не получа сега нравоучения пак от някой,че съдя за издръжка,а имам компютър.Голямата ми дъщеря завърши художествена гимназия-специалност"КОМПЮТЪРНА графика и дизайн".Благодаря още веднъж на всички,които ме съветваха,а не нападаха.
radost_1970
Младши потребител

Мнениеот donna » 20 Яну 2008, 18:33

http://www.un-bg.bg/index.php5?l=1&p=50

Ръководство за прилагане на Конвенцията за правата на детето в цялост , който желае може да го ползва полезно е .
donna
Старши потребител

Мнениеот energy28 » 22 Яну 2008, 00:09

Какво се превръща светът на разведените?Жените само дебнат да не би вече бившият да е по-добре и да му съсипят живота.Независимо,че има и такива незаслужаващи внимание,но 99процента от жените не си гледат своя живот.А само се интересуват от големи и по-големи издръжки за ненаситните си "усти"под предлог,че е за детето.Защо се комерсиализират и брака,извън брака и най-вече злоупотреба чрез децата.Това си е честа проба изнудване.Докога?Аз не бих дал тези баснословни парични искания -изнудвания.Има и жени ,който не са ги потърси ли никога бившите дори и за една издръжка.Сами и дори и деца-внуцета има.И никаква дума за бивши.А вие сте в истерия,пари та пари и как да го убуя и за повече.Нямат срама такива жени изнудвачки.Извинете за откровенията си.
energy28
Нов потребител

Мнениеот double » 22 Яну 2008, 10:01

energy28 написа: .А вие сте в истерия,пари та пари и как да го убуя и за повече.Нямат срама такива жени изнудвачки.Извинете за откровенията си.

Проблемът е , че има и кой да съчувства и да помага на такива !...
И само знаят да циврят :" С 80 лева можге ли да се гледа дете ?! "
Като че ли те са освободени от задължението да дават издръжка на детето си !
И забравят, че те са избирали бащите на децата си !...
double
Нов потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси