начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Местната подсъдност при иск по чл.71,ал.2 от СК

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Местната подсъдност при иск по чл.71,ал.2 от СК

Мнениеот sarbijanac » 22 Фев 2008, 23:39

Здравейте,

Днес по едно дело ми се случи нещо много интересно.И макар,че не е болка за умиране бих споделил случая ,а пък ако някой би могъл да изрази становище ще съм благодарен.Та така:

В НПРС имам предявен иск с правно основание чл.71,ал.2 от СК като главен иск и чл.82 от СК като следващ го акцесорен.
Родителите на двете деца живеят разделени,без да са сключвали брак.Бащата е извън територията на страната-работи в чужбина.
При раздялата им едното дете е останало при майката,а другото при родителите на бащата,живеещи в района на Районен съд - С.
Майката е предявила иск по чл.71,ал.2 от СК и чл.82 от СК .
И днес съда ,по направено възражение на ответната страна раздели производството на две такива ,като:

- производството по чл.71,ал.2 от СК и чл.82 от СК за детето,което живее при майката остава за разглеждане в нашия съд;
- производството по чл.71,ал.2 от СК и чл.82 от СК за детето,което живее при родителите на отсъстващия баща отива за разглеждане в районен съд - С.

И ми даде съда възможност в 7 дневен срок да обжалвам това му определение.
Обърнах практиката из целия АПИС и не намерих нищо,което би могло да ми помогне за евентуална частна жалба.
Бих искал все пак да изготвя една ЧЖ до Окръжен Съд ,ама не мога да се обоснова и аргументирам.В тази връзка бих помолил колегите за съвет .

Извън закона - на мен ми изглежда направо смешно това производство да се раздели на 2 и за едното дете да се гледа в един съд,а за другото - в друг съд .....
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот sarbijanac » 23 Фев 2008, 22:24

Колеги,никой ли няма идея по този интересен казус...
sarbijanac
Активен потребител

Назад към Семейни казуси