начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Развод с чужденец

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод с чужденец

Мнениеот Nadia_V » 25 Фев 2008, 14:36

Някой знае ли какава е процедура при развод с чужденец без да се знае адреса му (доколкото знам пускат обява в Държавен вестник в такъв случай).
Моят случаи е следващия: 2001 година се омъжих за мъж с постоянно пребиваване в България, който учеше тук, после 2002 заминахме заедно в чужбина, но 2005 година аз се върнах в България, и от тогава живея и работя в България, той остана в своята държава.
В началота на август 2007 реших да се разведа с този човек, тъй като бракът ни се провали (нямаме общи деца и имущество). Намерих адвокат, който ми каза какви документи да подготвя за развода по взаимно съгласие (доколкото знам по чл.100), които моя съпруг трябваше да завери в посолството на България в неговата държава, и тои това го направи, и даде на адвоката пълномощно да го представлява в съда за да не идва в България, тъй като не може. Още в началото на август 2007, моят адвокат е подал документите на развод, и до края на 2007, нито ми се обажда моя адвокат, нито призовка получавам. Съответно, аз почвам да го търся и разпитвам какво е станало, той ми каза, че делото ще мине по друг ред (доколкото разбирам по чл.99 по вина), че по взаимно съгласие не може в нашия случай, тъй като не може да му пратят призовка на моя съпруг (което е много странно за мен). Адвоката също така ми каза, че говорел със съдийка и ще пуска обява в държавен вестник. Обаче като отидох в брачната колегия за да видя какво става с моето дело миналата седмица, секретарката ми каза, че по моето дело нищо не се прави, и трябва да се затваря и да се минава по друг ред. Казах това на адвоката, тои ми казва да съм спокойна, че тои всичко ще уреди, че секретарката не е била наясно със ситуацията. Обаче нещо ми е съмнително това е което става, от два месеца адваката ми казва, че всичко е наред, обаче предишното ми дело още не е затворено, а номера на новото дело тои не ми дава.
И още един въпрос, някое знае ли колко се чака, когато се дава обява в държавен вестник.
Ще бъда много благодарна на всеки, който ми помогне със съвет в тази ситуация.
Приятен ден!
Nadia_V
Нов потребител

Мнениеот rts » 25 Фев 2008, 18:55

Не можете да се разведете по взаимно съгласие, ако и Вие и съпругът Ви не се явите ЛИЧНО в първото съдебно заседание !
Остава възможността да водите иск.
Останалите подробности-при адвокат.
rts
Активен потребител

Назад към Семейни казуси