Здравейте,
Баща ми почина преди почти година. Имам двама братя които владеят имуществото останало от баща ни. Те ми пречат по всякакъв начин да ползвам поне една част от това наследство, част от което дават под наем.
Аз самият съм непълнолетен и живея с майка си, която не е наследник защото са се развели преди 2 години. Опитахме всичко за да не се караме с тях но явно няма как да стане по цивилизования начин.
Има ли начин да бъдат принудени да ми предоставят правата ми? А това може да ги стресне и да ги накара да се поделим без да се изпокараме до краен предел.
Знам че можем да започнем съдебна делба и точно така ще постъпим, но ми казаха че това е дълга процедура а дотогава аз бих искал да имам някакви доходи от това наследство най-малкото за да мога да плащам за делата които ни чакат.
Казали са на майка ми че може да подаде молба в съда да се запечата самото имущество - така ли е наистина и откъде изобщо да започнем.
Благодаря на всички които биха ме посъветвали.
- Дата и час: 20 Дек 2024, 20:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Влизане във владение на наследството
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Благодаря ви много cyclosporine!!
Обсъдихме вашия съвет и ще го направя.
Говорихме си обаче, че въпросът ми и е бил прочетен много пъти, а има само един отговор.
Надявам се това да не означава, че нямаме кой знае какви възможности да вляза във владение или, че случаят е труден за работа и вероятността да намеря адвокат, опитен в тези неща е много малка.
Грешно ли би било да търся адвокат, който ако се заеме със случая ,да направи заедно с тази покана и искане да се запечатат общите ни имущества докато не се разберем за разделянето и ползването.
Съществува ли изобщо такава възможност за запечатване от съда?
Обсъдихме вашия съвет и ще го направя.
Говорихме си обаче, че въпросът ми и е бил прочетен много пъти, а има само един отговор.
Надявам се това да не означава, че нямаме кой знае какви възможности да вляза във владение или, че случаят е труден за работа и вероятността да намеря адвокат, опитен в тези неща е много малка.
Грешно ли би било да търся адвокат, който ако се заеме със случая ,да направи заедно с тази покана и искане да се запечатат общите ни имущества докато не се разберем за разделянето и ползването.
Съществува ли изобщо такава възможност за запечатване от съда?
- BorisK
- Нов потребител
Няма такова нещо като запечатване на наследството.Има обезпечение на иска ви за делба , което е нещо съвършено различно.Има достатъчно адвокати-цивилисти , които са компетентни да защитят правата Ви.Ангажирайте си адвокат и действайте смело.Успех!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Когато с общата вещ си служат лично другите наследници, е необходима писмена покана. Когато обаче те получават ползи от имота/наем/, обезщетението е дължимо и без писмено поискване - чл.30, ал.3 от ЗС и чл. 31, ал.2 от ЗС.
Ако се касае за жилищен имот и задалият въпроса желае да се ползва от него съобразно правата си, може да поиска разпределение на ползването на общата вещ, ако това е възможно предвид наличните жилищни и сервизни помещения в имота - иск по чл.32, ал.2 от ЗС.
Ако се касае за жилищен имот и задалият въпроса желае да се ползва от него съобразно правата си, може да поиска разпределение на ползването на общата вещ, ако това е възможно предвид наличните жилищни и сервизни помещения в имота - иск по чл.32, ал.2 от ЗС.
- ivanovna
- Младши потребител
Благодаря на всички, които отделиха от времето си за да ми отговорят!
Пристъпвам към най-трудната част - намиране на адвокат , който знае и може.
Първият ми опит беше безуспешен - в смисъл че той явно знае и може, но ...не може - пространствено препятстван. (Мъча се да се изразявам колкото се може по-в стила на гилдията ви ) и нищо не се получава
Дадохте ми отправна точка, което е и смисълът на този форум за лаици като мен.
Пристъпвам към най-трудната част - намиране на адвокат , който знае и може.
Първият ми опит беше безуспешен - в смисъл че той явно знае и може, но ...не може - пространствено препятстван. (Мъча се да се изразявам колкото се може по-в стила на гилдията ви ) и нищо не се получава
Дадохте ми отправна точка, което е и смисълът на този форум за лаици като мен.
- BorisK
- Нов потребител
Атакуващият, имате хубав девиз, но не върши много работа. Освен да страдате от носталгия по казармата, или комплекс, че не сте служили, може би. Иначе, критичните Ви бележки не могат да бъдат никакъв коректив във форума. Колкото, например са спрели Изумена "да твори" неуморно.
- ivanovna
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|