начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

категория живеещи на семейни начала

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

категория живеещи на семейни начала

Мнениеот milenatg » 05 Мар 2008, 21:42

Ощетено ли е дете,родено без брак,но признато от бащата при получаване на наследство от страна на бащиния му род?
milenatg
Нов потребител

Мнениеот portokal » 05 Мар 2008, 21:46

Любопитно ми е - как Ви хрумна тоз въпроЗ? И Вие ли четете стария Закон за наследството, отменен през 1949 г.?
Не е ощетено по никакъв начин. Изобщо бракът между родителите няма никакво значение за отношенията на децата с родителите и с другите роднини.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Re: категория живеещи на семейни начала

Мнениеот inspectora » 06 Мар 2008, 12:53

milenatg написа:Ощетено ли е дете,родено без брак,но признато от бащата при получаване на наследство от страна на бащиния му род?

Зависи как по-точно е "признато" ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 06 Мар 2008, 15:08

Детето , родено в брак или не , наследява баща си , а не рода му. Ако бащата е жив и целият род да измре, все тая.
И наистина как го е признал бащата:с честна дума и ръка на сърце ли? :wink: Децата , родени извънбрачно могат да се припознаят. Тогава те носят имената на бащата, така че имат равни права с родените в брака и то не само относно наследството.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот portokal » 17 Мар 2008, 12:26

sunrise написа:Детето , родено в брак или не , наследява баща си , а не рода му. Ако бащата е жив и целият род да измре, все тая.

Но когато бащата умре преди рода си... :wink:
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот diaida » 18 Мар 2008, 04:39

Категория "живеещи на семейни начала" :shock: :shock: :shock:
Аз може и да съм омъжена пак да си живея на ОБЩИ НАЧАЛА с мъжа ми :lol: :lol: :lol: :lol: и обратното ...

Детето си е дете, както и да е признато - на свещи, но ухо, под сурдинка и т.н. вие винаги МОЖЕТЕ ДА МУ ПОТЪРСИТЕ ПРАВАТА ( на детето и да поискате дължимото от бащата до навършване на пълнолетие (не на бащата :lol: ). И да не е извършил необходимите пр. действия винаги можете да разчитате на правосъдие, в нашата страна все още законът е на страната на ДЕТЕТО, но не е зле да си изясните тези неща колкото се може по-рано, замислете се над думите на donna, защото всичко се случва - живи хора сме. Съветът ми е съвсем човешки, но близо до правния, който би трябвало да се базира на човешката логика за право.
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот Magnolia » 18 Мар 2008, 11:12

Какво означава това "на общи начала" от гледна точка на "човешката логика за право"?
Magnolia
Потребител

Назад към Семейни казуси