начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Запазване на фамилията след развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запазване на фамилията след развод

Мнениеот ksantia » 28 Мар 2008, 17:10

Въпросът ми е свързан с факта, че след развода ми трябваше да сменя името си т.е. да си върна моминското име, това е записано и в самото решение на съда. И въпреки, че се разведохме по взаимно съгласие, този момент с името не го премислихме много добре. Сега постигнахме съгласие с бившия ми съпруг и той няма нищо против да запазя фамилията си. Решението на съда е от миналата година март месец и за този период от време аз така и не си смених документите за самоличност, за което знам, че съм в нарушение и подлежа на глоба. Но въпросът ми е сега какво следва, за да може това съгласие да ползвам фамилията му да се узакони? Какво трябва да се направи и колко време отнема?
Пиша от чужбина и просто нямам към кого да се обързна за правен съвет в момента и този форум ми бе препоръчан. Ако мога да придобия поне най-обща представа какво трябва да се направи и колко време би отнело, ще съм ви много благодарна.
ksantia
Нов потребител

Мнениеот dimist » 28 Мар 2008, 17:19

За съжаление каква е фамилията ви е установено с влязъл в сила съдебен акт. Процедурата пред вас е да смените документите си за самоличност - лична карта, шофьорска книжка и паспорт, след което по исков ред да заведете дело пред РС по местоживеенето Ви за промяна на фамилията.
Съжалявам, не това искате да прочетете, но таква е реалноста -като не сте го обмислили на време, сега губите пари и най вече време.
dimist
Потребител

Мнениеот ksantia » 28 Мар 2008, 19:05

Благодаря ви.
ksantia
Нов потребител

Назад към Семейни казуси