Здравейте, имам следния проблем - преди година и половина с моята съпруга(вече бивша) теглихме кредит срещу ипотека за закупаване на имот за стоматологичен кабинет (тя е стоматолг). За целта имота на моите родители го прхвърлихме на мен(беше до тогава дарение срещу гледане). По този начин взехме и кабинета, но сега сме в процес на развод. Има ли права върху гореспоменатия имот на моите родители бившата ми съпруга и какво трябва да стане с новозакупения имот срещу ипотека, при положение, че аз не си изкарвам парите с него и трябва ли да плащам част от ипотеката, може ли да се розтгне договора или въобще какво може да се направил
Предварително Ви благодаря за евентуалното съдействие.
- Дата и час: 02 Яну 2025, 01:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем ли е при развода да си запазя имуществото?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Проблем ли е при развода да си запазя имуществото?
Irish написа:Здравейте, имам следния проблем - преди година и половина с моята съпруга(вече бивша) теглихме кредит срещу ипотека за закупаване на имот за стоматологичен кабинет (тя е стоматолг). За целта имота на моите родители го прхвърлихме на мен(беше до тогава дарение срещу гледане). По този начин взехме и кабинета, но сега сме в процес на развод. Има ли права върху гореспоменатия имот на моите родители бившата ми съпруга и какво трябва да стане с новозакупения имот срещу ипотека, при положение, че аз не си изкарвам парите с него и трябва ли да плащам част от ипотеката, може ли да се розтгне договора или въобще какво може да се направил
Предварително Ви благодаря за евентуалното съдействие.
Доколкото разбирам, вие сте придобили два имота. Един за професионална дейност с кредит, и един от вашите родители срещу задължение за гледане и издръжка.
Имота, който служи за стоматологичен кабинет на чие име е закупен, на някой от вас дватата или на фирмата й регистрирана за стоматологична практика.
За втория веднага ви казвам че е придобит по време на брака, по възмезден начин и че е бивщша съпружеска имуществена общност, а сега е съсобствен между вас. За другия, дайте повече инфо.
- Magnolia
- Потребител
За целта имота на моите родители го прхвърлихме на мен(беше до тогава дарение срещу гледане).
Какво означава това ??? Как дотогава, а след това друго ??? Ако Ви е бил прехвърлен срещу дарение не е семейна имуществена общност /СИО/.
Ако Ви е прехвърлен срещу издръжка и гледане - тогава е СИО.
Как така след като са Ви дарили или прехвърлили срещу издръжка и гледане след това отново са Ви го прехвърлили. Пишете по-ясно, защото не можете да получите правилен отговор.
А иначе по споразумение със съпругата си можете да получите всичко /но тя едва ли ще се съгласи/.
- abstract
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|