начало

Kакво означава победата на Тръмп за Европейския съюз и НАТО Kакво означава победата на Тръмп за Европейския съюз и НАТО

Такъв ли е закона ?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Такъв ли е закона ?

Мнениеот neli_99 » 19 Юни 2008, 20:35

Здравейте , първо да обясня проблема си : развеждам се със съпруга си но живеем в общо жилище , все още нямаме подялба на имота .
Той настани непозната жена в къщата ни където тя използва всяка една част от нея , тя спи в стая където аз имам лични вещи .
Обърнах се към органите на реда , който отказаха да ми съдействат в отстраняването на тази жена от общото ни жилище с претекст че щом съпруга ми я е настанил немогат да направят нищо и тя може да живее тука и да прави каквото си иска.

Въпроса ми е такъв :
Към кого мога да се обърна за съдействие ?
И вярно ли е това което ми казаха полицаите или аз имам правото да я изгоня от дома си ?
neli_99
Нов потребител

Re: Такъв ли е закона ?

Мнениеот donna » 21 Юни 2008, 07:57

neli_99 написа:Здравейте , първо да обясня проблема си : развеждам се със съпруга си но живеем в общо жилище , все още нямаме подялба на имота .
Той настани непозната жена в къщата ни където тя използва всяка една част от нея , тя спи в стая където аз имам лични вещи .
Обърнах се към органите на реда , който отказаха да ми съдействат в отстраняването на тази жена от общото ни жилище с претекст че щом съпруга ми я е настанил немогат да направят нищо и тя може да живее тука и да прави каквото си иска.

Въпроса ми е такъв :
Към кого мога да се обърна за съдействие ?
И вярно ли е това което ми казаха полицаите или аз имам правото да я изгоня от дома си ?

Да разбирам ли ,че жилището е закупено по време на брака.
Тогава Съпрузите имат равни права на владение, ползуване, разпореждане и управление върху общите вещи и права върху вещи.Действия на управление относно общите вещи и права върху вещи може да извършва всеки от съпрузите. В настоящият случай това ще е отдаване под наем ,има всичките белези и това се квалифицира като действие на управление ...инъче ,ако не плаща наем ще е заем за послужване /там ще е по ръба ,хм и не виждам нищо свързано с управлението на имота ,пращайте и уведомление веднага да напусне ,тъйкато искате да си ползвате имота /. Полицията винаги избягва да се намесвя в такива отношения ,защото са гражданско правни . Ако ли пък е наем пратетет и едномесечно предизвестие има и други начини за изгонване :twisted:
Съпругът ви май иска да ви накара да напуснете имота с оглед да не би бъде присъден за ползване или нещо от сорта /не зная имате ли деца до 18г ,вариянтите ще са различни /. Съвет отровете живота на тая жена и на съпруга ви :wink: вариянти разни от смяна на ключалките до настаняване на още един квартирант в къщата :wink:
Последна промяна donna на 21 Юни 2008, 08:19, променена общо 1 път
donna
Старши потребител

Мнениеот neli_99 » 21 Юни 2008, 09:50

да имота е закупен по време на брака и да съпруга ми иска да ме изгони от там , но полицайте ми казаха ,че ако се опитам да и изхвърля багажа собственоръчно щели да ме задържат..
но вие сте прав/а , че мога да настанявам и аз хора в имота и той неможе да направи също нищо :). Деца нямаме .
Исках по законов ред да я махна , но явно в тая държава човек трябва да е лош и да действа по лошия начин .
neli_99
Нов потребител

Назад към Семейни казуси