начало

Kакво означава победата на Тръмп за Европейския съюз и НАТО Kакво означава победата на Тръмп за Европейския съюз и НАТО

sos!!!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

sos!!!

Мнениеот lillydeepblue » 27 Юни 2008, 12:11

Добър ден на всички тук!Имам няколко въпроса на които се надявам да получа отговори,за които предварително благодаря!Омъжена съм от 15 години и имам дъщеря на 14.Съвместното съжителство вече е невъзможно,брака ми не се консумира със месеци ,всеки гледа своите интереси или си мълчи в отделна стая.Всъщност целия ми брак е самотно бягане на дълги разстояния.Съпругът ми е хорист с малко над менималната заплата,от някоко години ходи на работа в чужбина за 2-3 месеца годишно,но сумарно пак взема пари в пъти по малко от мен.
И двамате сме собственици на луксозен апартамент в центъра на Варна.Аз съм мениджър в просперираща частна фирма вече 13 години.Аз съм поела повече от 90 % от издръжката на семейството и то от години.Какъв е шанса да придобия родителски права и собственост над целия имот?При условие че ако аз подам молба за развод очаквам грозни сцени и удари под кръста-най вероятно ще ме изкара алкохоличка,лоша майка и т.н...Общо взето той работи сумарно не повече от 8 часа седмично,като през другото време гледа филми или се занимава със старите си книги.Работата ми е в голяма радиомрежа и изисква 100% концентрация и интелектулна ангажираност-нещо което не би могло да се извършва от алкохолно зависив човек.Трудно ми е да реша как да постъпя -дали развода да е по взаимно съгласие или да предавя иск.Помогнете!
lillydeepblue
Нов потребител

Мнениеот chosen_23 » 27 Юни 2008, 12:18

Ако мислиш, че бихте могли да се споразумеете по цивилизован начин искай развод по взаимно съгласие!
chosen_23
Младши потребител

re

Мнениеот lillydeepblue » 27 Юни 2008, 12:26

Ако е по взаимно съгласие какаво става с родителските права и общото жилище?Мисля че ще е традно да е по цивилизования начин ... :?
lillydeepblue
Нов потребител

Мнениеот daris » 27 Юни 2008, 12:43

За родителските права не може да се отговори, много е малко информацията. За жилището - ако сте го придобили по време на брака, може да го получите изцяло, като след развода, в производство по делба, съдът да го възложи на съпруга, който упражнява родителските права, и то ако няма друго жилище /при положение че това сте Вие/. Собствеността се придобива, след изплащане на дела на другия съпруг. Има и много други възможности - искове за доказване на по-голям принос, или за лична собственост, придобита по време на брака. Във всеки случай, ако не се разберете доброволно, Ви чакат сериозни съдебни битки и Ви е нужен много добър адвокат.
daris
Младши потребител

Мнениеот chosen_23 » 27 Юни 2008, 13:32

Всеки адвокат занимаващ се със семейно-правни спорове за 2-3 години става много добър! По-важното е да е честен! Поразпитайте! В голяма Варна няма начин да няма някой известен в тази област адвокат!
chosen_23
Младши потребител

Назад към Семейни казуси