начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Оспорване на дарение на наследствен имот

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Оспорване на дарение на наследствен имот

Мнениеот tanja_vass » 14 Юли 2008, 16:35

Здравейте, бихте ли ми помогнали. Преди три години почина баща ми, негови наследници бяхме майка ми, брат ми и аз. С майка ми направихме дарение на един имот, наследство от татко, в полза на брат ми. След това починаха и майка ми, и брат ми. Брат ми беше семеен от 17 години и негов наследник е снаха ми. Мога ли сега да оспоря това дарение и да получа някакви права върху имота?
tanja_vass
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 15 Юли 2008, 09:48

Какво разбирате под това , да "оспорите " дарението"? По всяка вероятност имате пред вид да развалите договора ? Ако е това , може , но основанията за това са доста ограничени и са изброени в ЗЗД. Друг вариант е самият нотариален акт да страда от някакъв порок. Но затова е необходимо колега да прегледа документите. А иначе, просто защото не харесвате снаха си , не може да е основание за разваляне на договор. Трябвало е да мислите ,преди да дарявате частта си от имота.
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси