моля за помощ по въпроса ми,за да знам как да процедирам.
Омъжена съм за гръцки гражданин от септември 2007 година,брака е сключен в Гърция,регистриран е в Бг.ако искам да се разведем(тъй като все още не сме го обсъдили не знам дали ще е по взаимно съгласие) каква е процедурата и какво да очаквам като развитие на нещата.Може ли при желание и на двамата да се разведем в БГ,в града в който е регистриран брака или трябва да ходя до Гърция.
Нямаме дете,нито общо имущество за подялба.Искам просто този брак да бъде прекратен по най-бързия начин без усложнения.
Благодаря Ви!
- Дата и час: 21 Дек 2024, 05:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
брак и развод с чужденец
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: брак и развод с чужденец
eleiana написа:моля за помощ по въпроса ми,за да знам как да процедирам.
Омъжена съм за гръцки гражданин от септември 2007 година,брака е сключен в Гърция,регистриран е в Бг.ако искам да се разведем(тъй като все още не сме го обсъдили не знам дали ще е по взаимно съгласие) каква е процедурата и какво да очаквам като развитие на нещата.Може ли при желание и на двамата да се разведем в БГ,в града в който е регистриран брака или трябва да ходя до Гърция.
Нямаме дете,нито общо имущество за подялба.Искам просто този брак да бъде прекратен по най-бързия начин без усложнения.
Благодаря Ви!
Според мен би било добре да се разделите по взаимно съгласие. Може и да не е в града в който е сключен брака. Може да речем и в София да се разведете. Но ще ви трябва адвокат и да му представите акта за брак, да ви състави молбата и т.н.
Всичко става за около 2, 3 месеца максимум.
Въпросът е след като се разтрогне брака, отново да заявите разтрогването в Гърция, за да го впишат и там и да ви издадат съответния документ от Гърция за Οικογενειακή Κατάσταση; знаете какво значи това.
С Решението на нашия съд (ако тук е развода) си изваждате ново Удостоверение за сем. положение (в което вече пише разведена). Превежда се на гръцки, легализира се с апостил, превежда се и Решението на съда за развода и тези 2 документа се носят в Гърция в общината по местожителство (на вас и на съпруга ви).
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
много ви благодаря за отговора,а нужно ли е аз лично да ходя до гърция,не може ли той лично да уреди тези неща,тъй като аз нямам интерес от това,за мен като български гражданин е важно тук да съм официално разведена.
Може ли още един въпрос..чета по някакъв член от СК че ако не са минали 3 години от брака не е възможен развод по взаимно съгласие.Вярно ли е?
Може ли още един въпрос..чета по някакъв член от СК че ако не са минали 3 години от брака не е възможен развод по взаимно съгласие.Вярно ли е?
- eleiana
- Нов потребител
eleiana написа:много ви благодаря за отговора,а нужно ли е аз лично да ходя до гърция,не може ли той лично да уреди тези неща,тъй като аз нямам интерес от това,за мен като български гражданин е важно тук да съм официално разведена.
За първото питане - да, може да го направи и той в Гърция, ако обаче изрично го упълномощите (Пълномощно пак преведено и легализирано с апостил). Но мисля, че за окончателното приключване на нещата и промяната на името ви в личните документи ще е необходим и документа от Гърция за това, че развода е вписан и там.
А за самото дело в България може да ви каже само адвоката ви.
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|