- Дата и час: 21 Дек 2024, 05:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
пенсия за дете от починал родител
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
пенсия за дете от починал родител
Ситуацията е следната: Бащата на детето умира, детето остава при майката, която обаче не може да се грижи за него и го настанява за доотглеждане в дом за деца лишени от родителски грижи. Бабата /майката на починалия баща/ получава съдебно решение и взема детето от дома, за да го отглежда при себе си. Въпросът е следният - Защо бабата не може да получава пенсията, която е присъдена на детето заради починалия му баща /пенсията се получава от майката въпреки, че тя не се грижи за детето/? и как да постъпи бабата, за да започне да получава тази сума? Искам също да попитам - майката дължи ли издръжка на бабата за това, че гледа синът й? Предварително благодаря
- bubi69
- Младши потребител
Не съм адвокат,но децата ми получават пенсия от починалия им баща и знам процедурата за отпускане на наследственна пенсия.Щом има съдебно решение бабата да отглежда детето според мен трябва да отиде в НОЙ Пенсионния отдел и да съобщи за промяната.Пенсията се издава на името на детето и се получава от законният му придставител ако такъв е вече бабата няма да има проблеми-поне така предполагам.
- danito_mj
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|