начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Наследствени права

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследствени права

Мнениеот Dani7y » 07 Сеп 2008, 15:10

Баща ми почина при нещастен случай и наследствените проблеми останаха неуредени.От втория си брак ,който е продължил четири години ,има осиновено дете.С това дете ,той не е поддържал никаква връзка ,то ,или по-точно тя ,също не го е търсила.Осиновената Христина ,която е вече на 26 ,не се появи нито на погребението ,нито на помена на четиридесетия ден ,с което показа неуважението си.Сега обаче ,предявява претенции за наследството.Според действащото законодателство ,тя има това право и излиза ,че родните дъщери ,ще правят погребения ,а осиновените - прибират наследството.
Какви възможности ми дава на мен закона?
Мога ли да защитя наследството си?
Може ли тя да бъде разсиновена ,тъй като с нищо не е влязла в ролята на дъщеря...?!
Dani7y
Нов потребител

Мнениеот laridi » 07 Сеп 2008, 17:31

Възможности, кой знае какви, според мен, няма те просто ще делите с вашата сестра. Не Вие сте я осиновили Вие, та Вие да прекратявате осиновяването. Да ме поправи някой, ако греша, но вашия случай, така както сте го описали не попада в нито една от хипотезите, при които осиновяването може да се прекрати.

Ако аргументите Ви са, че не е влязла в ролята на дъщеря, то нейните ще са, че баща Ви не е бил в ролята на баща и така до безкрай можете да си правите махаленска седянка, кой какъв бил и кой, кого уважавал!
Но тя така или иначе има права, каквито имате и Вие, не тя прибира наследството просто го ще си го поделите.
laridi
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 09 Сеп 2008, 10:07

А кога е починал бащата?
Осиновяването може да е станало, най-рано преди девет години. Бракът е продължил четири. Чак сега ли се оправяте с наследството?
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси