начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Издръжка на дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Издръжка на дете

Мнениеот polon » 14 Окт 2008, 13:33

Здравейте,

Бих желал да задам няколко въпроса, но преди това да изложа фактите около нашата драма.
Нямаме брак, живеехме на семейни начала, след раждането на детето тя реши да отглежда детето с помощта на родителите си.
Имах желанието да се разберем да изплащам ежемесечно издръжка за детето, но отговора бе да купувам памперси и т.н., което определено не звучи сериозно за мен.Последно очаквам решението на адвокат с който да се консултира и да реши какво да се направи - дали да превеждам пощенски запис или да се открие банкова сметка на името на детето с титуляри двамата родители.
Ситуацията е меко казано сбор от инат, гордост и вслушване в съветите на нейните родители.Единственият загубил от драмата е само малкото създание.
Виждам го 1 седмично и досега не е отказвала срещи с него.
И сега въпросите:
1. Ако не постигнем съгласие относно месечната издръжка и начинът на получаването, вариантът е да заведа дело за определяне на издръжка и право на виждане на детето?
2. Знам че е твърде комплицирано, но колко пъти месечно може да очаквам да виждам детето ни след решението на съда?
3. Какви са вариантите да отнеме бащинството ми върху детето (с изключение на факторите алкохолизъм, наркомания, психически отклонения и незаинтересованост към детето)?

Благодаря предварително за отговорите и търпението Ви!
polon
Нов потребител

Re: Издръжка на дете

Мнениеот valya77 » 14 Окт 2008, 14:28

Наистина отговорът да купуваш памперси звучи несериозно.
Съветвам Ви да се срещнете с майката на детето и да обсъдите сериозно проблема.
Сега детето е малко, но след време ще тръгне на детска градина и училище, ще се наложи и да му се издават и документи за самоличност.
Тогава, след време не само издръжката ще е важна.
Вариантът е да бъде заведено дело за определяне на родителските права на кой от двамата родители да бъдат предоставени, този на който не са предоставени ще заплаща издръжка чрез родителя на който са предоставени родителските права ако детето е под 16 год.
Родителите могат да се споразумеят за сумата на ежемесечната издръжка, както и с режима на лични контакти. Който обикновено е два пъти месечно, както и по минимум поне двадесет дни по времето когато родителят на който са предоставени род. права не е в платен годишен отпуск. Това трябва да бъде изготвено в пис. споразумение, което да бъде одобрено от съда.
Освен ако сте много съгрешил - да злоупотребявате с алкохол и др. подобни, както и да нанасяте някакъв псих. или физ. тормоз върху майката или детето, или ако въобще не се интересувате от него но това се доказва в съда биха могли да Ви отнемат или лишат от родителски права.
По отношение на бащинстството то се се доказва - трябва да бъде оспорено по съдебен ред от Вас самия, от майката или от детето. Иначе ако Вие сте бащата невиждам как това би могло да стане.
valya77
Младши потребител

Мнениеот polon » 14 Окт 2008, 16:09

Здравейте valya77,

Благодаря за отговорът Ви.
Решаване на проблема между нас двамата сериозно аз не виждам, поради простата причина, че за да се реши нещо на първо място трябва да има комуникация.Затова при едно дело съдът може да постанови законно колко да е издръжката и тя да я приеме.
========================================================================
murderer13666,

Благодаря Ви за отговорите,
но - по първа точка, че аз не мога да водя дело за размерът на издръжката не съм съгласен с Вас.Издръжката не е за майката, а за детето, т.е. ако една жена не желае да получава тези пари от инат, гордост или каквото било, няма нещо на света което да я накара да получи тези пари, които пак повтарям са за издръжка на детето от законният му баща?
polon
Нов потребител

Мнениеот valya77 » 14 Окт 2008, 16:17

Ако все пак решите да заплащате някаква сума като издръжка по- добре я изпращайте чрез пощенски запис като изрично упоменавате закокво и за кого е сумата.
valya77
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 15 Окт 2008, 10:23

Има нещо ,което се казва правен интерес и друго за представителството пред съд. Не става ясно дали сте припознали детето. Ако е така, пращайте пощенски записи, както другия колега Ви съветва и заведете дело за личните контакти.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ch3oh » 15 Окт 2008, 10:50

sunrise,
има практика, според която при изпращане на пари чрез пощенски запис, означавало, че парите се предоставяли на пощенския оператор и съответно длъжникът не се освобождавал от задължението си /преразказвам по памет/.
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 15 Окт 2008, 10:58

от ch3oh на 15 Окт 2008 09:50 am

sunrise,
има практика, според която при изпращане на пари чрез пощенски запис, означавало, че парите се предоставяли на пощенския оператор и съответно длъжникът не се освобождавал от задължението си /преразказвам по памет/.
sunrise,
Вие направо ме сраезихте! Как така на оператора , като той се задължава да ги предаде на лицето. Как да се пращат според Вас тогава пари. Сума ти хора така пращат издръжка.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ch3oh » 15 Окт 2008, 11:35

Съжалявам, че не мога да цитирам подобно решение, но първоначалната ми реакция беше като Вашата.
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот polon » 16 Окт 2008, 09:10

polon ,
Без да влизам в излишни спорове , ще ти поставя два въпроса , върху които да се замислиш ! Ако притежаваш тези възможности ,разбира се ...

murderer13666 един съвет от мен: Не съди!Или поне си направи труда да прочетеш Библията.
На въпросите не смятам да ти отговарям, тъй като са нападки.
Ако не искаш да се включиш позитивно или да дадеш мнение в една тема - не виждам какъв е смисълът да губиш от времето си.

Детето е припознато.
Какво става ако майката по обективни и субективни причини отказва да получава месечната издръжка - независимо дали е запис или сметка?Има ли решение на този казус освен дело?
Благодаря Ви.
polon
Нов потребител

Мнениеот deni1275 » 16 Окт 2008, 10:33

Здравейте.
Извинявайте, че се намесвам в темата, но за да не отварям поредната за издръжка бих искала да попитам следното:
Когато съдебно определената издръжката се получава на ръка, кой би трябвало да има задължението да подготви и предостави разписка за разписване и от двете страни за получената/предоставената сума, този, който дава издръжката или този, който получава издръжката?
Благодаря Ви!
deni1275
Младши потребител

Мнениеот brymm » 16 Окт 2008, 10:37

Какво да ти кажа - този, който има интерес от разписката, е онзи, който дава парите, така че... :D Все пак никак не е лошо с оглед доказване на автентичност да ти я е написал на ръка получаващият.
Колкото до подписите, достатъчно е да има подпис на получаващия, няма нужда и на двамата (не че пречи).
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
brymm
Потребител

Мнениеот donna » 25 Ное 2008, 09:46

ЕЙТО ТУКА УРЕЖДАЛИ ИЗДРЪЖКИ НА ПОРАЗИЯ

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=189065.195

Re: Да действаме за промяна на издръжките
« #202 сряда, 04 юни 2008, 16:02 »

--------------------------------------------------------------------------------

Кремс,аз хванах един загубен,който не ми върши никаква работа.Както споменах,разчитам основни на стабилни връзки,а не на адвоката си,който гледа само как да ми вземе парите.Но има и свестни и добри адвокати.Съветвам те да се обърнеш към Пела.Тя ги знае най-добре и ще ти препоръча някой.Поздравявам те за смелостта и за решението ти.Трябва да си силна и да не се предаваш.

Пела
Борец за права!!!
Редовен потребител

Местожителство:
Варна

Re: Да действаме за промяна на издръжките
« #203 сряда, 04 юни 2008, 16:52 »

--------------------------------------------------------------------------------

Цитат на: bubina в сряда, 04 юни 2008, 16:02
Кремс,аз хванах един загубен,който не ми върши никаква работа.Както споменах,разчитам основни на стабилни връзки,а не на адвоката си,който гледа само как да ми вземе парите.Но има и свестни и добри адвокати.Съветвам те да се обърнеш към Пела.Тя ги знае най-добре и ще ти препоръча някой.Поздравявам те за смелостта и за решението ти.Трябва да си силна и да не се предаваш.

ОТГОВОР: Дайте и на Вас да уредя по висока издръжка, че ми писна от такива адв. , които не ги е грижа за детето и не знаят колко струва един пампарс дори
donna
Старши потребител

Мнениеот velkova_1914 » 03 Дек 2008, 12:45

Zdravei te,az sam nov potrebitel.Iskam i az da popitam kato vsi4ki vas-razvedena sam i biv6iqt mi saprug nemi pla6ta opredelenata ot sada izdrajka,koqto e v razmar na 40lv.Neq pla6ta6e i predi i mu vzeh kolata s postanovlenie ot sadiq izpalnitel i sega prodaljava da nemi pla6ta,ako zaveda delo kakav 6te e efekta?
НИКОГА НА КОЛЕНЕ ПРЕД КОГОТО И ДА Е !!!
Аватар
velkova_1914
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 03 Дек 2008, 14:52

Заведете пак дело, но този път и наказателно.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот o_vitanova » 03 Дек 2008, 17:48

Ако някои знае как да си получа парите от бащата на детето ми пропуснах да кажа че е осъден със задна дата но не плаща уж е даден на съдя изпалнител какво става не знам...иначе всеки месец дава по 70лв.
o_vitanova
Нов потребител

Мнениеот velkova_1914 » 03 Дек 2008, 22:27

Tova sas sadiq izpalnitelq stava mnogo bavno.Az sam minala vednaj po tozi pat i sega e na red pak da go minavam.Za vsqko svoe deistvie sadiq izpalnitelq e dlajen da ovedomi biv6iq ti saprug i da go iz4aka v saotvetniq srok daobjalva.Mnogo bavno stava ama ima efekt.V sa6nost si zavisi ot 4oveka.Sled kato vzeh avtomobila na biv6ia si saprug pla6ta6e edno opredeleno vreme izdrajka i posle krai.
НИКОГА НА КОЛЕНЕ ПРЕД КОГОТО И ДА Е !!!
Аватар
velkova_1914
Младши потребител

Назад към Семейни казуси