- Дата и час: 21 Дек 2024, 07:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за бърз отговор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Много е объркано
Хванах съпруга си че си има любовница и с внуците които живееха при нас/те са на дъщеря ми/ се изнесохме от общото жилище и се преместихме да живеем при сина ми /в друг град/.После дъщеря ми дойде и ни взе мен и децата в Испания.Още през първата седмица от както съм се изнесла той/съпруга ми/е довел любовницата си да живеят заедно в общото ни жилище.От тогава мина около година.Преди два месеца се върнах в българия и пак живея при сина си,снаха ми и техните две деца в гарсониера.А той ползва апартамента/тристаен/ и къщата ни която е на пет километра от града/Белене/.Сега разбирам от сестра му че е намерил адвокат и той му е казал че ще го разведе без аз да знам.Получавали сме и заплахи от него и сега разбрахме че той възнамерява да си купи оръжие.Въпроса ми е можете ли да ме насочите към добър адвокат който да ме представлява в съда в гр.Левски/в Белене няма съд и делата се водят в левски/.Тук е момента да кажа че живея в гр.Лом и ще ми е трудно да пътувам всеки път когато има дело.И втория ми въпрос е мога ли да спечеля бракоразводно дело срещу него и да докажа вина/неговата/.Моля ви поне да ме насочите към добър адвокат.Предварително Благодаря.
- thely4i
- Младши потребител
Re: Много е объркано
Госпожо, казусът не е толкова сложен, колкото ви изглежжа, но не очаквайте тук някой да ви даде име на адвокат. Съветвам ви да си потърсите такъв сама и то по-скоро - и най-добрите съвети да получите тук, няма да можете да се справите с проблема. Но не отлагайте - само може да загубите от това.
- Ntriple
- Младши потребител
Къде е постоянният Ви адрес? (т.е. адресът на който сте подали заявление и сте вписани в регистрите на населението при съответната община или кметство). По правило искът се предявява пред съда в чийто район е постоянният адрес (ПА) на ответника. Ако условно приемем, че Вашият ПА е в гр. Лом и съпригът Ви предяви иск за развод, то компетентен е РС - гр. Лом. Ако все пак го предяви на друго място, то Вие може да възразите и да искате делото да се гледа от съда в гр. Лом.
Подайте си заявление за постоянен адрес в община Лом (ако все още не сте го направили) и се свържете с адвокат Николай Арсенов след като (ако) получите призовка и препис от исковата молба на съпруга си. Уверявам Ви, че той ще се погрижи за съпруга Ви
Успех!!!
Подайте си заявление за постоянен адрес в община Лом (ако все още не сте го направили) и се свържете с адвокат Николай Арсенов след като (ако) получите призовка и препис от исковата молба на съпруга си. Уверявам Ви, че той ще се погрижи за съпруга Ви
Успех!!!
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
Благодаря за бързите отговори.Ще се свържа с адвоката.Още веднъж БЛАГОДАРЯ.
- thely4i
- Младши потребител
Когато се свържеш с адвоката си ми пиши.
-
iskrec - Потребител
До iskrec писах ви на лични ,но незнам дали сте го получил.
- thely4i
- Младши потребител
Моля за бърз отговор
Здравейте бях пуснала тема "Много е объркано" viewtopic.php?f=6&t=33698
Свързах се с адвокат както ме посъветвахте и задвижих въпроса по развода като в Исковата молба писахме с адвоката че е по негова вина.Днес най неочаквано получих и аз Искова молба от съпруга ми и в нея той е посочил че аз съм виновна.Въпроса ми е следния и двамата сме от гр.Белене но аз сега съм в гр.Лом и постоянния ми адрес е в гр.Лом.Неговия постоянен адрес е в гр.белене но си е взел адвокат от гр.Варна и Исковата молба е подадена впред Районен Съд гр.Варна.Бих искала да знам дали може делото да се води там след като нито неговия нито моя постоянен адрес е в гр.Варна.
Нямам търпение да разбера та затова се допитвам до вас иначе имам среща с адвоката си чак утре.
Благодаря.
Свързах се с адвокат както ме посъветвахте и задвижих въпроса по развода като в Исковата молба писахме с адвоката че е по негова вина.Днес най неочаквано получих и аз Искова молба от съпруга ми и в нея той е посочил че аз съм виновна.Въпроса ми е следния и двамата сме от гр.Белене но аз сега съм в гр.Лом и постоянния ми адрес е в гр.Лом.Неговия постоянен адрес е в гр.белене но си е взел адвокат от гр.Варна и Исковата молба е подадена впред Районен Съд гр.Варна.Бих искала да знам дали може делото да се води там след като нито неговия нито моя постоянен адрес е в гр.Варна.
Нямам търпение да разбера та затова се допитвам до вас иначе имам среща с адвоката си чак утре.
Благодаря.
- thely4i
- Младши потребител
Re: Моля за бърз отговор
Моля Ви поне един да ми оговори че ще ми се пръсне сърцето от притеснение.
- thely4i
- Младши потребител
Съдът не следи служебно за спазването на местната подсъдност.
Трябва да възразите в отговора на исковата молба и ако Вашето дело е заведено по-рано , другото ще се прекрати. Което обаче не е пречка той да твърди,че вината е Ваша.
Трябва да възразите в отговора на исковата молба и ако Вашето дело е заведено по-рано , другото ще се прекрати. Което обаче не е пречка той да твърди,че вината е Ваша.
- sunrise
- Активен потребител
Мнго БЛАГОДАРЯ
- thely4i
- Младши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|