начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Моля за бърз отговор

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Много е объркано

Мнениеот thely4i » 16 Ное 2008, 11:18

Хванах съпруга си че си има любовница и с внуците които живееха при нас/те са на дъщеря ми/ се изнесохме от общото жилище и се преместихме да живеем при сина ми /в друг град/.После дъщеря ми дойде и ни взе мен и децата в Испания.Още през първата седмица от както съм се изнесла той/съпруга ми/е довел любовницата си да живеят заедно в общото ни жилище.От тогава мина около година.Преди два месеца се върнах в българия и пак живея при сина си,снаха ми и техните две деца в гарсониера.А той ползва апартамента/тристаен/ и къщата ни която е на пет километра от града/Белене/.Сега разбирам от сестра му че е намерил адвокат и той му е казал че ще го разведе без аз да знам.Получавали сме и заплахи от него и сега разбрахме че той възнамерява да си купи оръжие.Въпроса ми е можете ли да ме насочите към добър адвокат който да ме представлява в съда в гр.Левски/в Белене няма съд и делата се водят в левски/.Тук е момента да кажа че живея в гр.Лом и ще ми е трудно да пътувам всеки път когато има дело.И втория ми въпрос е мога ли да спечеля бракоразводно дело срещу него и да докажа вина/неговата/.Моля ви поне да ме насочите към добър адвокат.Предварително Благодаря.
thely4i
Младши потребител

Re: Много е объркано

Мнениеот Ntriple » 16 Ное 2008, 11:46

Госпожо, казусът не е толкова сложен, колкото ви изглежжа, но не очаквайте тук някой да ви даде име на адвокат. Съветвам ви да си потърсите такъв сама и то по-скоро - и най-добрите съвети да получите тук, няма да можете да се справите с проблема. Но не отлагайте - само може да загубите от това.
Ntriple
Младши потребител

Мнениеот mishi_83 » 17 Ное 2008, 19:33

Къде е постоянният Ви адрес? (т.е. адресът на който сте подали заявление и сте вписани в регистрите на населението при съответната община или кметство). По правило искът се предявява пред съда в чийто район е постоянният адрес (ПА) на ответника. Ако условно приемем, че Вашият ПА е в гр. Лом и съпригът Ви предяви иск за развод, то компетентен е РС - гр. Лом. Ако все пак го предяви на друго място, то Вие може да възразите и да искате делото да се гледа от съда в гр. Лом.

Подайте си заявление за постоянен адрес в община Лом (ако все още не сте го направили) и се свържете с адвокат Николай Арсенов след като (ако) получите призовка и препис от исковата молба на съпруга си. Уверявам Ви, че той ще се погрижи за съпруга Ви :twisted:

Успех!!!
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот thely4i » 17 Ное 2008, 20:40

Благодаря за бързите отговори.Ще се свържа с адвоката.Още веднъж БЛАГОДАРЯ.
thely4i
Младши потребител

Мнениеот iskrec » 19 Ное 2008, 02:48

Когато се свържеш с адвоката си ми пиши. :D
Аватар
iskrec
Потребител

Мнениеот thely4i » 21 Ное 2008, 14:41

До iskrec писах ви на лични ,но незнам дали сте го получил.
thely4i
Младши потребител

Моля за бърз отговор

Мнениеот thely4i » 05 Яну 2009, 14:51

Здравейте бях пуснала тема "Много е объркано" viewtopic.php?f=6&t=33698
Свързах се с адвокат както ме посъветвахте и задвижих въпроса по развода като в Исковата молба писахме с адвоката че е по негова вина.Днес най неочаквано получих и аз Искова молба от съпруга ми и в нея той е посочил че аз съм виновна.Въпроса ми е следния и двамата сме от гр.Белене но аз сега съм в гр.Лом и постоянния ми адрес е в гр.Лом.Неговия постоянен адрес е в гр.белене но си е взел адвокат от гр.Варна и Исковата молба е подадена впред Районен Съд гр.Варна.Бих искала да знам дали може делото да се води там след като нито неговия нито моя постоянен адрес е в гр.Варна.
Нямам търпение да разбера та затова се допитвам до вас иначе имам среща с адвоката си чак утре.
Благодаря.
thely4i
Младши потребител

Re: Моля за бърз отговор

Мнениеот thely4i » 05 Яну 2009, 15:28

Моля Ви поне един да ми оговори че ще ми се пръсне сърцето от притеснение.
thely4i
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 05 Яну 2009, 15:33

Съдът не следи служебно за спазването на местната подсъдност.
Трябва да възразите в отговора на исковата молба и ако Вашето дело е заведено по-рано , другото ще се прекрати. Което обаче не е пречка той да твърди,че вината е Ваша.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот thely4i » 05 Яну 2009, 15:35

Мнго БЛАГОДАРЯ
thely4i
Младши потребител

Назад към Семейни казуси