Здравейте,
Моля да ми помогнете в следната ситуация
Разведена съм от 1999г. и до сега почти не съм получавала издръжка за детето. Бащата е с двойно гражданство, едното от които е българско. Със сигурност знам, че в момента е в България. Кажете ми какво да предприема за да започне да си плаща редовно издръжката. Нямам адреса му, разполагам само с ЕГН-то, но не знам с кой паспорт е влязъл в Бг.
Благодаря!
- Дата и час: 21 Дек 2024, 08:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Баща чужденец и издръжка на дете
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Баща чужденец и издръжка на дете
Не се занимавам с гражданско право,но доколкото си спомням от студентските си години,най-правилно според мен е да заведете изпълнително дело и да поискате заплащане на издръжката от общината(но бившият Ви съпруг не трябва да работи на трудов договор,т.к. ще ви откажат),а ако работи на трудов договор, запор на заплатата за определен размер.Друг вариант да пуснете жалба в прокуратурата-но там държавата съди ,а заплащането на издръжката е ефект от сплашващото въздействие от образуваното наказателно производство. Най- добре се обърнете към адвокат. Други колеги предполагам ще Ви отговорят изчерпателно и правилно. Дано не съм Ви подвела,но това е моето мнение.
- Nicolaj
- Младши потребител
- chifutova
- Нов потребител
Re: Баща чужденец и издръжка на дете
Основно адвокат - ще има поне две дела и доста работа...
1. жалба в прокуратурата
2. образуване на ИД / и без да знам фактите вземането ще е над 5000лв. супер /
3. ново дело за увеличаване размера на издръжката....
1. жалба в прокуратурата
2. образуване на ИД / и без да знам фактите вземането ще е над 5000лв. супер /
3. ново дело за увеличаване размера на издръжката....
- Гост.
- Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|