начало

Може ли да се търси отговорност от прокуратурата по ЗОДОВ за разследване срещу неизвестен извършител Може ли да се търси отговорност от прокуратурата по ЗОДОВ за разследване срещу неизвестен извършител

Постоянно пребиваване на родители- руски граждани

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Постоянно пребиваване на родители- руски граждани

Мнениеот stabo » 18 Фев 2009, 10:43

Здравейте,
Имам следното питане- Майка ми е с двойно гражданство- руско и българско- живее в българия от повече от 30 години. Нейната майка е рускиня (80 годишна) с българско потекло (баща българин). Поради неприятно стечение на обстоятелствата не остана вече кой да се грижи за бабата в Русия и искаме да я приберем тук в България. Какво трябва да се направи за да получи виза за постоянно пребиваване в България. Проблемът е че тя живее на няколко хиляди километра от Москва и е много трудно да отиде до посолството там- без ходене няма да се размине то е ясно но поне ако може да е ясна процедурата предварително, за да не се налага да ходи няколко пъти до там.

Предполагам че ще е трудно да получа пълен отговор тук, но поне ако можете да ме насочите към кого да се обърна- институция, адвокат запознат с такива случаи и т.н.

Благодаря предварително,
Станислав Борисов, София
stabo
Нов потребител

Re: Постоянно пребиваване на родители- руски граждани

Мнениеот stabo » 18 Фев 2009, 21:28

Явно не съм се изразил правилно или съм сбъркал форумът...

Никой не е казал че искам безплатна консултация- а просто насока откаде да започна- координати на някой адвокат който би ми бил полезен биха свършили работа. Предполагам не мога да отида при първият срещнат, нали?

П.С.: Иначе мерси за полезната информация- досега си мислех че адвокатите работят безплатно :lol:
stabo
Нов потребител

Re: Постоянно пребиваване на родители- руски граждани

Мнениеот nastq » 20 Фев 2009, 10:30

Защо ще занимавате старата жена да ходи по Консулства и да я размотават натам- насам, за младите не е лесно как може ли за 80 -годишна, майка ви да направи Покана за баба ви и тя идва при вас, как да се направи покана,можете да се обърнете към руското консулство в София, нищо сложно, просто трябва да се докаже, че 1-во те си имат роднинска връзка, за да се мине по-облекчен ред, 2-ро трябва да посочи, че има къде да живее и разполага с финансови средства и т.н. Докарвате жената тука и всички останали документи ги правите чрез руско консулство ТУКа, какво ще я размотавате насам- натам, все едно пък тя там сама ще се справи... Даже с покана тя задължително ще трябва да отиде в Русия до Българско консулство да и сложат виза, но нали и без това ще лети от Москва? един път си отива и си заминава... и да не забрави да си вземе Свидетелство за раждане, а ако няма,щом е на 80, тогава им са издавали Метрика, задължително ще и трябва тука за получаване на документи... И още едно - задграничния паспорт направихте ли на жената?И това отнема доста време, особенно, щом викате, че живее в "глубинка", макар че плащате за експесна поръчка и това е. Успех!
nastq
Младши потребител

Назад към Семейни казуси