Здравейте!
Преди 4 години сключихме брак със съпруга ми и година след това изтеглихме кредит за да си купим жилище.По същото време започнахме да посещаваме и клиника по стерилитет.Когато забременях обаче, съпругът ми си хвана любовница и започна да се държи с мен като с улично куче.Изкарах една кошмарна бременност, но въпреки всичко се самонавивах, че като се родят децата ( имаме близначки на 2 месеца) , всичко ще се нареди. Да, но съм се лъгала. Във втория месец от бременността ми влезнах по спешност в болница за задържане и той завел любовницата си в нашето жилище.Когато след 1 месец излезнах от болницата и разбрах си отидох при майка ми. Бяхме разделени 4 месеца, но след хиляди обещания и молби се върнах в семейното жилище.Ден след това започна отново кошмара.Съпругът ми не ми оставяше никакви пари вкъщи - дори и за храна. Случи се в 8-мия месец да припадна от глад, а той да е с нея навън и не го интересува. След като родих децата отново не оставя никакви пари.Нарича ме с какви ли не епитети - немога да ги напиша дори.Когато заговоря за развод и, че искам да се разделим той избухва и започва да ме заплашва.От година и половина брат му е счетоводител на семейството ни - ходи да плаща комуналните сметки, дава му по 5-10лв на ден,внася вноските по кредита за апартамента като пише своето име на вносител.Това може ли да бъде някакъв проблем?Всмисъл той(брат му) да предяви претенции. Съпругът ми постоянно ми повтаря как ще спре да внася пари по кредита и ще вземат жилището, а аз нямам нищо друго и съм на едно майчинство и за двете деца.Няма как да плащам сама.Днес ми заяви, че ТЯ е по-важна от децата и, че с мен не му е добре, затова е с нея.След всички процедури и след цялото това чакане и плач, най сетне имаме рожби, а той не се интересува и иска да ме остави на улицата.
Доста объркано написах всичко. Има ли вариант при развод да остана с децата в апартамента като вноските поне се разделят на 2, защото немога сама да ги плащам.И след като на вносните бележки пише името на брат му за вносител, има ли значение?
Благодаря предварително.
П.П. Дано да е станало ясно какъв е проблемът ми, защото май и аз немога да го разбера много добре така, както съм го написала.
- Дата и час: 21 Дек 2024, 11:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Накъде?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|