начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Бащинство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Бащинство

Мнениеот mery_sweet » 18 Яну 2010, 12:12

Здравейте, днес разбрах, че приключва развода ми. Но имам следният проблем и реших да го споделя с Вас, ако можете да ми дадете някакъв съвет или ако сте запознати с алтернативни решения, които бих могла да предприема. Проблемът се състои в следното...Живея с друг мъж от близо година, докато течеше делото по развода..имам дете от брака си, което живее при мен..., но в момента съм бременна и чакам второ дете от другият мъж. До колкото съм запозната с нормативната уредба...след като не са минали 300 дни, когато се роди това детете ще рябва да се запише на името на бившият ми съпруг. Какъв е шанса това да не се случи и какво да направя, за да мога да запиша детето на истинският му баща? Ако имате някаква информация, Моля Ви помагайте!!!
Благодаря Ви предварително!
mery_sweet
Нов потребител

Re: Бащинство

Мнениеот Melly » 18 Яну 2010, 12:34

mery_sweet написа:Здравейте, днес разбрах, че приключва развода ми. Но имам следният проблем и реших да го споделя с Вас, ако можете да ми дадете някакъв съвет или ако сте запознати с алтернативни решения, които бих могла да предприема. Проблемът се състои в следното...Живея с друг мъж от близо година, докато течеше делото по развода..имам дете от брака си, което живее при мен..., но в момента съм бременна и чакам второ дете от другият мъж. До колкото съм запозната с нормативната уредба...след като не са минали 300 дни, когато се роди това детете ще рябва да се запише на името на бившият ми съпруг. Какъв е шанса това да не се случи и какво да направя, за да мога да запиша детето на истинският му баща? Ако имате някаква информация, Моля Ви помагайте!!!
Благодаря Ви предварително!

........ (изтрито от мен)
На какво мнение е бащата на очакваното от Вас дете? :!:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот boiko_62 » 18 Яну 2010, 12:50

мъжът с когото живеете ще иска ли детето да бъде записано на негово име
това си изяснете първо
boiko_62
Потребител

Мнениеот razli4na » 18 Яну 2010, 15:37

Ако сте сигурна, че детето не е от брака ви, обърнете се към адвокат. Има процедура по която ще се обори презумпцията за бащинство и ще се установи действителния произход на детето. Сама няма да успеете.
Успех!
razli4na
Активен потребител

Мнениеот mery_sweet » 18 Яну 2010, 21:37

Бащата на детето, което чакам иска да го признае, но бившият ми мъж иска да ни направи "мръсно" и е решил да не се откаже и да подпише документи с които истинският баща да си запише детето на негово име.
mery_sweet
Нов потребител

Мнениеот namakak » 18 Яну 2010, 22:43

Като родиш,детето ще е записано на името на съпругът ти,но никъде в болницата няма да фигурира признание или лични данни от л.к.на бившия,също и негов подпис,което значи че той няма да знае кога е било родено детето,а и на снимките на изписването ще фигурира претендента радостен.Това като начало,другото си е в дело за установяване по кръвен път,кой е бащата и кой наркомана :wink:
Голям срам е този закон,да искаш да плащаш издръжка на чуждо дете 18 години,и после то да смени фамилията си или да дели имуществото ти с твоето истинско дете,голяма простотия ше е тва :mrgreen:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот usra_ovcova » 18 Яну 2010, 23:17

може да се сключи граждански брак с бащата на второто дете и така то ще си се запише на съпруга от брака :shock: :shock: :shock:
иначе с пари и докменти- :arrow: при адвокат :lol: :lol: :lol:
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот mery_sweet » 19 Яну 2010, 21:09

Много благодаря, за всички мнения :) ...аз имам адвокат, който най вероято ще ангажирам и ново дело....,но пък може да се и поразрова и да намеря някой който се е занимавал с такива дела. Не ми се започва наново всичко, а пък и новият ми мъж...няма да остави нещата да останат така....Благодаря още веднъж на всички за дадените съвети :)
mery_sweet
Нов потребител

Мнениеот Melly » 20 Яну 2010, 02:01

mery_sweet написа:Много благодаря, за всички мнения :) ...аз имам адвокат, който най вероято ще ангажирам и ново дело....,но пък може да се и поразрова и да намеря някой който се е занимавал с такива дела. Не ми се започва наново всичко, а пък и новият ми мъж...няма да остави нещата да останат така....Благодаря още веднъж на всички за дадените съвети :)

Твърде често поставяш многоточие, mery_sweet. Издаваш се. Неуверена си.
А това за новия ти мъж, направо ме срази. Така ли наричаш всеки свой, нов партньор?
:roll: Бива ли така? Та той все още ти е само, и единствено партньор. :idea:

Честно да си кажа, като никак не възприемам вЪпросителката за "сладкишче". :?
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот imhotep » 21 Яну 2010, 00:26

от Melly:
А това за новия ти мъж, направо ме срази. Така ли наричаш всеки свой, нов партньор?

Ma Vafanculo. Можело да се зачене и от партньор. Каква несправедливост ! Виж ти - не предполагах, че това е възможно Или Природата е в разрез със закона :roll: Или Някои майки са направо "нагли", като зачеват по-този начин. Така разбирам горния цитат ...
Melly, в това, нещо незаконно ли има, или те гризе теб съвестта за поведението на една майка и нейното право да бъде майка, да бъде щастлива майка ? Да има личен живот !
Ммм ? (питам кат Поли)
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот Melly » 21 Яну 2010, 00:51

imhotep написа:
от Melly:

Ma Vafanculo. Можело да се зачене и от партньор. Каква несправедливост ! Виж ти - не предполагах, че това е възможно Или Природата е в разрез със закона :roll: Или Някои майки са направо "нагли", като зачеват по-този начин. Така разбирам горния цитат ...
Melly, в това, нещо незаконно ли има, или те гризе теб съвестта за поведението на една майка и нейното право да бъде майка, да бъде щастлива майка ? Да има личен живот !
Ммм ? (питам кат Поли)

Виж сега, imhotep, ти можеш да си питаш и до утре - просто си слабо подобие - далеч, далеч от "оригинала". Ако ме разбра, естествено. :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 21 Яну 2010, 02:58

imhotep написа:...Ммм ? (питам кат Поли)

Поли харесва това :lol: ( признавам, че го лепнах от Мириам :oops: )

По темата - два пътя за разрешаване. Брак с биологичния или дело за установяване на произход от бащата. Тръгнете ли по съдебния- едва, когато оборите презумпцията биологичния, който и да се окаже той, има възможност да припознае детето.
Но, това вече са ви го написали.

п.п. Жрецо, Мели- никой не оспорва чуждото право на щастие. Напротив, вярвам, няма между нас тримата човек, който да желае околните да са нещастни ( то и няма по-тъжна гледка).
По отношение зачеването- съпруг, партньор, асистирана репродукция- все е житейски оправдано. До момента, когато се повдигне въпросът за произхода- явно е, че за да съществуват норми, уреждащи този проблем- някъде нещо не е така.
Най-малкото, не всички са щастливи.
Гост.
Старши потребител

Назад към Семейни казуси