начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Права върху наследство при промяна на името

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Права върху наследство при промяна на името

Мнениеот paruchev_ » 04 Мар 2010, 22:04

Искам да попитам за конкретен случай, баща е осиновил дъщеря, по-късно той умира. Детето променя имената си, в този случай тя губи ли права от възможно наследство, при положение,че бащата има своя дъщеря?
paruchev_
Потребител

Re: Права върху наследство при промяна на името

Мнениеот nksuccess » 04 Мар 2010, 23:30

Доказва се с ЕГН. Няма проблем
nksuccess
Потребител

Мнениеот Гост. » 05 Мар 2010, 12:32

Е едното ЕГН само няма да мине, но принципно - още един документ и няма да има проблеми. :wink:

п.п. Парушев, в 4 курс не ги ли знаете тези неща? :roll:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 06 Мар 2010, 00:58

poli_g написа:Е едното ЕГН само няма да мине, но принципно - още един документ и няма да има проблеми. :wink:

п.п. Парушев, в 4 курс не ги ли знаете тези неща? :roll:

Поли, имал съм такъв случай и мога да ти кажа, че ако всички дл. лица са си свършили служебната работа след смяната на имената, то в удостоверението за наследници наследника излиза с новото си име.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот nksuccess » 06 Мар 2010, 11:34

"Ако"-то е голямо нещо за чиновниците :mrgreen:
nksuccess
Потребител

Мнениеот Гост. » 06 Мар 2010, 14:38

:roll: Молба за удължаване на срока- искам месец и си рекох- " множко ти е, но и по-рано да стане, съдът си знае работата".
Да, ама не! На ЕДНО длъжностно лице му беше нужен точно месец време да напише ( пропускам, че ми затри съдебното удостоверение, а и че вече друго дл.л. ми бе изготвило скицата) - " до адв...... във връзка с Ваше искане отговарям, че имота е УПИ..... съгласно действащ ПУП одобрен със заповед № ... на кмета на общ. ...."
Та и аз да ти кажа- едно длъжностно лице за малко да ми прецака едно дело.
Един месец! Мен ме грозеше прекратително определение- а, познай колко блага бях. 8) Ама и с кеф щях да ги осъдя!

п.п. Пропускам, че си знам правата ( можех да опра до съдебно разрешаване на дилемата, но времето е фактор), че сме малка община и се познаваме, че на колежка затриха книжата по една обстоятелствена( ама и как бързо и ги възстановиха, не е истина :lol: ).
Та така- едно Л, ами всички?!?
Ако всеки си вършеше работата... то и Томас Мор нямаше да напише своята " Утопия".
Гост.
Старши потребител

Мнениеот letlet » 06 Мар 2010, 22:10

За да си свърши длъжностното лице служебната работа, е необходимо то, т.е длъжностното лице да е било уведомено за извършената промяна и съответно тази промяна да се нанесе в регистрите
letlet
Нов потребител

Назад към Семейни казуси