начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

двойна цена на такса ....

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

двойна цена на такса ....

Мнениеот georgi1111 » 10 Юни 2010, 20:27

Здравейте,
моля,ако въпроса ми не е за вас,да ме насочите.
Наскоро подадох молба декларация за издаване на удостоверение за наследници в кметството.
Един от преките наследници съм на дядо ми.
Той има втори брак,с две доведени деца,които не е осиновил,което е видно от фамилиите им.
Втората му съпруга е починала след него.Служителката искаше информация за доведените деца,с каквато аз не разполагам,но тя ги откри служебно.
Така че аз освен такса за удостоверение на законните наследници,трябваше да заплатя и за второ удостоверение на доведените деца.
Въпроса ми е – редно ли е да заплащам две такси?Ами ако бракът на „баба” ми с дядо беше трети,или четвърти…..? В квитанцията е записано"административни услуги-8лв"
Моля да ми отговорите и благодаря предварително.
georgi1111
Нов потребител

Re: двойна цена на такса ....

Мнениеот namakak » 12 Юни 2010, 23:50

Втората съпруга е наследница на дядо ви.Затова присъства като наследник,който е починал.Ако не извадите удостоверение,под нейното име ще бъде написано,че удостоверение за нейните наследници не е приложено.Което значи,че има такива и не е платено за да се добавят.
За каквото и да ви е потрябвало такова удостоверение,съвсем пълно и точно ,то би ви спестило доказване,конституиране и забавяне в някой процес или пред някоя инстанция.
Можело е да не удостоверявате някой,за да си плати сам и да си се удостовери,ако е заинтересован.Пазете си квитанцията,че и двете.Защото с всеки нов документ ,щом сте се заели,разходите ви ще се уголемяват,а все някога може да си ги поискате от добронамереност.
Добре ,че не са ви поискали такса и за смертен акт на дядо ви.Че и на съпругата му.Единият е 10 лева.Във вашия случай,служителката ви е спестила времето за в бъдеще.
Аватар
namakak
Потребител

Re: двойна цена на такса ....

Мнениеот georgi1111 » 13 Юни 2010, 17:02

благодаря,бяхте изчерпателен
georgi1111
Нов потребител

Назад към Семейни казуси