начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

дело за определяне на режим на свиждане ...

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дело за определяне на режим на свиждане ...

Мнениеот deni_dobreva » 02 Юли 2010, 15:01

Здравейте, имам дъщеричка на 4г и осем месеца, с чиито баща сме разведени от 3 год. В момента двете с нея живеем със приятелят ми и с втората ми дъщеря на 2 мес.До края на май миналата година трябваше да приключи дело за определяне на режим на свиждане, заведено от бабата и дядото на по- голямата ми дъщеря. След като измина повече от месец след срока за произнасяне на съда, аз отидох в дело водството на съда, за да поискам справка от документите по делото. Обясниха ми че делото не е при тях а при съдийката, която беше в болничен по това време. След като изтече болничния й, аз отидох пак... делото пак го нямаше... след това отидох още 3-4 пъти... същото. Накрая ми казаха че се е забавила с решението случвало се, да не се притеснявам... щяла съм да получа документ, когато съдията излезе с решение. Такъв не пристигна. Преди около 3 месеца бабата излезе с твърдението че била прекратила делото още тогава, след последното заседание /30 април 2009 /. Но вчера дойде и ми обясни, че иска да вземе внучката с в понеделник за две седмици, защото това и се полагало и ми показа гърба на решението на съда за право на свиждане, като ми обясни, че то било излязло още миналата година, в законовия срок???????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Искам да Ви попитам ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е? Съдията по делото е .........................., Плевенски Районен Съд
deni_dobreva
Младши потребител

Споко!

Мнениеот sainul » 02 Юли 2010, 16:34

Ако не сте получили съобщение и препис от решението на съда, това означава, че то за Вас не е влязло в сила и не може да бъде изпълнявано, освен ако по една или друга причина е допуснато предварителното му изпълнение. Това означава, че дори и да е било постановено такова решение Вие към настоящия момент имате право да го оспорите, защото не е изтекъл срокът за подаване на жалба спрямо Вас. Този срок ще започне да тече и ако си вземете решението от съда, макар все още да не са Ви връчили съобщението за неговото изготвяне. Съвет- вървете в съда и поискайте делото като страна по него. Прегледайте го внимателно и вижте какво е станало- дали наистина има решение, кога е постановено, изпратени ли са съобщения на страните, кога са получени, от кого са подписани. Тогава ще имате яснота каква е ситуацията и ще можете да вземете решение какво да правите. Успех!
sainul
Младши потребител

Re: дело за определяне на режим на свиждане ...

Мнениеот deni_dobreva » 07 Юли 2010, 22:44

Здравейте, има интересно развитие по моя случай... оказа се, че решението е взето, но нито една от страните не е била уведомена?! Бабата на дъщеря ми си е взела препис от решението... Обсъдихме проблема с адвоката, който ме представляваше по делото и предполагаме, че явно е имало някаква "намеса". Вярно ли е, че докато не получа уведомление, аз де факто съм неуведомена и решението не е влязло в сила? Защото ако е така, аз ще си трая, пък да видим как ще бъде обяснено защо ме уведомяват с 1 година и 1 месец закъснение... Не смятам да си вземам препис от решението.
deni_dobreva
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 08 Юли 2010, 12:07

:) По тези дела, колега, съдът служебно е задължен да се произнесе, като допусне предварително изпълнение.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот deni_dobreva » 08 Юли 2010, 15:53

Ами оказа се, че не е упоменато да се допуска предварително изпълнение. А сега какво?
deni_dobreva
Младши потребител

Назад към Семейни казуси