Моля за малко помощ.Съветвах се с няколко адвокати и всеки един от тях ми отговаря различно.Родителите ми се развеждат още когато съм била на 4 години,баща ми се жени 2 ри път и ме лишава от наследсво,като прехвърля два апартамента на сестрами чрез покупко-продажба докато е малолетна(двете жилища са наследствени още от баба ми)
Има ли давност за успорване на тези 2 сделки ((за да бъдат обявени за нищожни и да излезнеме на делба .
2 .По време на брака с баща ми купуват още няколко имота ,които по нотариален акт са записани по 1/3 за сестрами ,вуйчо ми и мащехата ми.Аз имам ли дял от тях като наследник на баща ми и има ли давност при това положение за делба.
3 Държавната такса за съдебна делба колко и кога се заплаща
- Дата и час: 13 Дек 2024, 10:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
лишаване от наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: лишаване от наследство
Не виждам Вие да сте нечия наследница? Не е ясно от въпроса Ви дори дали баща ви е починал. Наследствената маса (активите и пасивите) се формират в момента на смъртта. Т.е. Вие можете да претендирате за (накърнено) право на наследяване по отношение на имоти, които Вашия баща е притежавал към момента на смъртта си. Как се е разпореждал със собствеността си, докато е бил жив, не е въпрос на наследяване. Давност има.
Нищожни са сделки, които страдат от много тежки, непоправими пороци. Тези сделки, за които разказвате, не мисля, че страдат от такива пороци. Въпреки това, без да са разгледани всеки нотариален акт, сам за себе си, зависи от моментите, в които е сключен. Отговори по принцип и изобщо не могат да Ви бъдат дадени.
Нищожни са сделки, които страдат от много тежки, непоправими пороци. Тези сделки, за които разказвате, не мисля, че страдат от такива пороци. Въпреки това, без да са разгледани всеки нотариален акт, сам за себе си, зависи от моментите, в които е сключен. Отговори по принцип и изобщо не могат да Ви бъдат дадени.
- sunshine_75
- Потребител
Баща ми е починал през 2005 година,що се отнася до това че всеки приживе има право да се разпорежда с имуществото си е така ,но без да накърнява запазената част на някои от наследниците.В случая става въпрос за прикрито дарение(дете на 14-15 няма как да плати 2 апартамента за 1 ден ).
- jujika
- Нов потребител
А вече сме 2011. Вие кога разбрахте,че е починал?
- sunrise
- Активен потребител
Здравейте , имам малък проблем - баба ми имаше телефон на нейно име който аз ползвах , тя почина миналата година , но не съм спирал тел.Въпросът ми е ако не го платя - от кой ще си търсят парите?
- boris007
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|