Здравейте, имам следният малко заплетен казус. Предлага ми се да закупя имот (етаж от къща) - собственикът е починал, има две малолетни деца от две различни жени, с които не е имал брак. Въпросът ми е следният - вие като юристи какъв комплект от документи бихте искали да ви се представи ако дойда при вас с искане за съдействие при сделката?
До тук съм попълнил следният списък:
1.Нотариален акт;
2.Удостоверение за наследници от общинската служба ЕСГРАОН;
3.Кадастрална карта (ако има);
4.Свидетелства за раждане и на двете деца;
5.Разпореждане на съда по место живеене на децата за разпореждане с наследство за всяко едно от децата;
6. Удостоверение за тежести от Службата по вписвания - 10 години назад;
7. Данъчна оценка;
8. Скица на имота;
9. Удостоверение за платени данъци - удостоверение по чл. 87 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс за наличие или липса на данъчни и други публични задължения.
Какво пропускам в списъка?
- Дата и час: 12 Дек 2024, 08:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Малолетни наследници при починал родител, продажба на имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Малолетни наследници при починал родител, продажба на имот
Последна промяна olorerex на 13 Май 2011, 10:59, променена общо 1 път
- olorerex
- Нов потребител
Re: Малолетни наследници при починал родител, продажба на имот
И тези деца нямат ли си настойник, някой, който да се грижи за интересите им?
Какво пише в удостоверението за наследници ?
Какво пише в удостоверението за наследници ?
Последна промяна nk7702n на 13 Май 2011, 11:01, променена общо 1 път
- nk7702n
- Старши потребител
Имат, майките им.
- olorerex
- Нов потребител
Аз още не съм виждал документите - след няколко дни имам среща със собствениците/настойници, и в тази връзка искам да им дам списък със задължителни документи, които трябва да подготвят, за да мога да ги представя на юрист в комплект за становище.
- olorerex
- Нов потребител
Трябва да има разрешение на съда за извършване на продажбата. Пише се молба от настойника до Районния съд, в която се обясняват причините ,поради които продажбата на имота ще бъде изгодна за децата в този момент: например, имат нужда от средства за обзавеждане на детска стая, за образование, за лечение и др.
Съдът трябва да прецени дали действително продажбата ще бъде изгодна за децата и да излезе с решение. Ако то е положително - прилагате го към изброените документи и извършвате сделката. Успех.
Съдът трябва да прецени дали действително продажбата ще бъде изгодна за децата и да излезе с решение. Ако то е положително - прилагате го към изброените документи и извършвате сделката. Успех.
- rozablue
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|