начало

ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност

споразумение при развод по взаимно съглассие

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

споразумение при развод по взаимно съглассие

Мнениеот galdere » 27 Май 2011, 17:00

Здравеите интересува ме дали съдът ще одобри споразумението ни тъй-като съпругът ми взима семейното жилище купено с ипотечен кредит той си го плаща , той взима 2 коли аз 1 и родителските права са на мен .а и още живеем в семеиния апартамент заедно, ще се изнеса след развода. мъжът ми има също и дял от друг апартамент и земя наследен след смърта на баща му и няма документ за тях те са също за него тряба ли да се впишат в споразумението .Аз съм съгласна на това апартамента в които има дял съпругът ми е за брат му .но не са си оправили документите щото е скъпо.
galdere
Младши потребител

Re: споразумение при развод по взаимно съглассие

Мнениеот rts » 27 Май 2011, 17:52

Обърнете се към адвокат, който да Ви изготви документите.
rts
Активен потребител

Мнениеот galdere » 27 Май 2011, 19:41

немога да си позволя адвокат а и нямам претенции към споразумението защото съпругът ми имаше апартамент който продадохме и теглихме ипотечен кредит да си купим настоящия апартамент . Какво се прави в такива случаи .
galdere
Младши потребител

Мнениеот doxa » 27 Май 2011, 21:55

Здравейте,
Най-общо, при развод по взаимно съгласие трябва да представите споразумение включващо уреждането на въпросите относно: местоживеенето на децата, упражняването на родителските права, личните отношения и издръжката на децата, ползването на семейното жилище, издръжката между съпрузите и фамилното име.
Това споразумение следва да гарантира в най-висока степен интересите на децата, за да може да бъде утвърдено от съда. Можете да се споразумеете и по други последици на развода.
Препоръчвам, ако нямате средства за изготвяне на споразумението, то поне направете една консултация с колега. Запознайте го със случая, ако можете, дайте му да погледне документите които имате. Така бихте могли да гарантирате в по-пълна степен интереса си.
Успех!
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот galdere » 27 Май 2011, 22:07

интереса ми е да получа издръжка за детето и да се изнеса след развода на свободен наем мисля че това може да стане като подпишем предбрачен договор за да не ни върне съда заради нарушаване интересите на детето.
galdere
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 27 Май 2011, 22:21

Ви, си знаете, ама според мен би било най- добре колега да Ви изготви споразумението най - малко, за да може по - бързо, успешно и с оптимален резултат да прекратите брака си.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Семейни казуси