начало

ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност

Удостоверение за наследници, за проверка на досиета от ДС

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Удостоверение за наследници, за проверка на досиета от ДС

Мнениеот dinica77 » 12 Авг 2011, 18:44

Здравейте. Въпросът ми е отностно удостоверението за наследници.Знам, че такава тема сигурно съществува, но имам няколко въпроса на които не намирам отговор. Случаят е следния: Получих информация, че моят дядо е бил агент на ДС, което ме разтърси. Искам да проверя това в "Комисия за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия (КРДОПБГДСРСБНА)" Поинересувах се и разбрах, че ми е нужно информация от моята лична карта (което разбира се не е проблем), три имена и дата на раждане на починалия ми дядо (което също не е проблем) и Удостоверение за наследници... Друго не знам. Звънях в общината на починалия да разпитам за процедурата по вадене на това удостоверение, но получих единствено лошо отношение. За неговото изваждане пък ми е нужен смъртен акт който не мога да намеря за сега.. Тъй като искам да направя това без знанието на родителите ми и останалите роднини - съвсем анонимно тъй като ситуацията е деликатна, възможно ли е това да се случи ??? Трябват ли ми техни данни, техни подписи и има ли начин те да разберат за това удостоверение ??? Освен това аз се падам внучка на починалия, а преки наследници са баба ми, баща ми и сестра му... Това проблем ли е ??? Но въпреки това в сайта на КРДОПБГДСРСБНА пише, че може да се проверяват досиетата на съпруг/а, родител и прародител. Тоест как стават нещата в моя случаи ??? И последно цялата организация през коя община трябва да мине: на починалия по адресна регистрация, в моята, или и в двете има различни документи за уреждане ??? И има ли възможности роднините ми някога да разберат за това удостоверение ??? Благодаря Ви предварително надявам се да отговорите, тъй като се чувствам в безизходица. Поздрави Деница Илиева
dinica77
Нов потребител

Назад към Семейни казуси