начало

Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари

Свиждане през лятото

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Свиждане през лятото

Мнениеот ivan_stoianov » 17 Авг 2011, 10:45

Здравейте, имам следния проблем. Разведен съм и по решението на съда имам право да виждам детето всяка 1 и 3 уикенд и един месец през лятото.
Дотук добре. Аз излизам платен годишен отпуск на 22.08 и още от март месец съм предупредил бившата ми съпруга ,че желая тогава детето да е при мен за да ходим на море, тя тогава каза ок.
Миналия месец на 15.07 взимам детето понже беше третия уикенд и се обаждам в неделя за да го върна ,но получавам отговор " Взимай си сега отпуска и го гледай като толкова искаш да е при теб" и ми се затвори телефона. Последваха няколко неуспешни опита да с е свържа с нея/ не вдигаше телефона/.
И така при мен се получи доста сложна ситуация понеже съм на работа , а аз живея и работа в София а детето ми в провинцията при мака си. Все пак намерих начин да го гледам. Оставих го за седмица при сестра ми после за няколко дни при родителите ми и последните две седмици го водя с мен в офиса на работа ,което коства малко мърморене от страна на началниците ми.Вчера обаче получавам обаждане от полицията и ми казват че не съм върнал детето на майка му!!!! Останах изумен от тези действия, разбрах се с полицая да се срещна с него в петък понеже съм на работа и няма как да отсъствам. Свързах се най накрая с "майката" и тя ми каза че месеца е свършил и е трябвало да и го върна ,понеже не см го направил е пуснала жалба в полицията и ми затвори.
И сега незнам какво да правя имам резервация за хотел за една седмица на море детето всеки ден пита кога ще тръгваме , а реално от полицията искат да го върна на майката.
Въпроса ми е имам ли право да искам да остане при мен през този месец в който съм отпуска независимо ,че вече е бил при мен понеже майката неиска да го гледа.
Благодаря предварително
ivan_stoianov
Нов потребител

Назад към Семейни казуси