начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Попечителство на дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Попечителство на дете

Мнениеот ba6tata » 06 Авг 2013, 00:03

Здравейте,
Имам следния казус и моля за помощ:
Дълго време живеех с една жена на семейни начала. Тя забременя, роди се дете и малко след това тя се изнесе като призна че от дълго време не е с мен (но твърди че детето е мое). Аз съм признал детето. Обичам си го. Проблема е че дълго време не мога да си намеря работа. Това е проблем за няколко неща. Нито мога да си позволя да платя ДНК тест в момента. Нито мога да пътувам да си виждам детето (то е доста далеч). Нито имам възможност да плащам пари за детето. В момента го виждам почти всеки ден по Skype. Не сме се съдили.
Проблемите са следните:
1. Въпросния човек с който е тя има криминални регистрации и в момента живее повечето време в друга страна от ЕС. Още преди време искаше тя да може да му ходи на гости с детето. И ако не съм бил подписал щял да го изведе с кола. Тя сега естествено иска да издам пълномощно за няколко месеца. Аз съм твърдо против детето да пътува. То е почти бебе а и при какъв човек отива..Сега ми излиза с номера че бил променен закона и съдът можел да разреши щом аз не разрешавам. Това не го вярвам, по-скоро трябва да ме осъди и да ме лиши от родителски права. А и детето ако излезе иди го търси после. Прав ли съм? Може ли да изведе детето без мое съгласие в чужбина?
2. По повод родителските права. С нея сме коментирали по повод издръжка. Тогава каза че въпросния тип ще й дава пари и аз да събирам в сметка на детето. Аз няколко пъти съм й искал сметка да пращам по нещо. Не ми я даде. Както казах в момента съм в затруднено положение и както не разрешавам детето да пътува явно е решила да ме изнудва. Сервира ми че не се грижа за детето и нищо не съм плащал и ми написа банкова сметка. Въпроса не е само до изнудването, а също ми се струва че се опитва да събира доказателства срещу мен и да ме лиши от права.
Какво да правя? С доста мъки се надявам че мога да й пращам да кажем по 100-150 лв. Като започна работа и повече бих плащал, че и сметка на детето ще направя, но сега..Сметка на детето ли да направя? На нея ли пари да пращам? Колко е добре да бъдат? Как да не си загубя правата над детето?
Аз се старая да поддържам добри отношения, но за съжаление с такива хора си имам работа че..Че очаквам заплахи, саморазправи и т.н. Но това е друга тема.
ba6tata
Нов потребител

Re: Попечителство на дете

Мнениеот n6391 » 06 Авг 2013, 12:00

Без Ваше съгласие детето може да бъде изведено в чужбина с разрешение от съд, но за това е необходимо да се води дело от страна на майката. Решението на съда може да замести съгласието при определени условия и единствено ако е в интерес на детето, както и да не се нарушава връзката му с вас - бащата. Ако искате да защитите интересите си, то първо Вие подайте искова молба за определяне родителски права и режим на лични контакти. Не губете време, а се обърнете към колега, за да се подготви иска.
n6391
Потребител

Re: Попечителство на дете

Мнениеот ba6tata » 12 Авг 2013, 23:16

Благодаря за помощта!
Ако разбирам правилно, не е задължително да води дело и да ме лиши от права за да изведе детето. Може да води дело само за да изведе детето без да ме лишава от права? Не ми е ясно как може да е в интерес на едно бебе да пътува в чужбина, а да не говорим при какъв човек отива! Но предполагам и такова дело може да се спечели в нашата пропита с корупция страна. Предполагам трябва да ме призоват като страна по делото?
При първа възможност ще се консултирам с адвокат. За момента съм притеснен дали това че съм бил без работа известно време и не съм имал възможност да пращам пари и да си виждам детето (което е на другия край на страната), е основание за лишаване от родителски права?
Сега въпросната му майка дълбае в посока къде съм си харчил парите, били те изкарани от мен или дадени от роднини за детето. Това ми е интересно може ли да има ефект?
Отново благодаря за помощта! Надявам се до няколко дни да успея да се видя с адвокат и да ме консултира.
ba6tata
Нов потребител

Назад към Семейни казуси