начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Въпрос за текст в споразумение при развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за текст в споразумение при развод

Мнениеот rahwin » 06 Авг 2013, 12:47

Здравейте.Със съпругата ми ще се развеждаме по взаимно съгласие.Нямаме претенции един към друг,изяснили сме напълно и имаме пълно съгласие по всички спорни въпроси.Съответно искаме да се разведем с минимални разходи,без да ползваме услугите на адвокат.Намерих в Интернет примерно споразумение при развод и го попълних,но искам мнение от запознати юридически пълно и правилно ли е попълнено,основно точката,уреждаща личните отношения на другия родител с детето.Ето текста,който съм записал:
Код за потвърждение: Избери целия код
Личните отношения на детето с родителя Валентина Димитрова Узунова, ЕГН:ХХХХХХХХ се уреждат по следния начин: майката Валентина Димитрова Узунова, ЕГН:ХХХХХХХХ има право на  пълен и неограничен достъп и посещения до Даниел Николов Узунов, ЕГН:ХХХХХХХХ по всяко удобно за нея и за него време, при условие, че не нарушава установения дневен режим за хранене и сън. Има право да прекарва с него минимум два пълни уикенда (събота и неделя) в месеца, както и 20 /двадесет/ дни през лятото, които да не съвпадат с платения годишен отпуск на бащата.В случай, че платения годишен отпуск на двамата родители съвпада, тогава детето ще прекарва по равно време с двамата родители по предварително взаимно споразумение между тях. Бащата Никола Дончев Узунов, ЕГН:ХХХХХХХХ се задължава да не възпрепятства по никакъв начин достъпа на майката Валентина Димитрова Узунова, ЕГН:ХХХХХХХХ до  детето Даниел Николов Узунов, ЕГН:ХХХХХХХХ

Моля за компетентно мнение това достатъчно ли е и трябва ли да променя нещо в текста,за мине споразумението в съда.Ще съм благодарен за всякакви съвети.
Имам и още един въпрос-необходимо ли е да се постанови изплащане на издръжка за детето и колко е минималната сума, или това е само препоръчително,а не задължително.Питам,защото аз не желая издръжка,тъй като на практика ще продължим да отглеждаме детето заедно и по равно.
rahwin
Младши потребител

Re: Въпрос за текст в споразумение при развод

Мнениеот Melly » 06 Авг 2013, 13:18

Я не бъди евтин на брашното и скъп на триците! 8)
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот chandra » 06 Авг 2013, 13:48

Моето лично мнение е, че съдът ще върне едно такова споаразумение или ще поиска да бъде коригирано в с.з.
chandra
Потребител

Мнениеот nikol52100 » 06 Авг 2013, 13:55

Така свободно описан режим на лични контакти с дете се счита за липса на такъв от съда. Мисля, че съдът ще откаже да го одобри в този вид.
nikol52100
Потребител

Мнениеот rahwin » 06 Авг 2013, 14:25

Добре,как да го коригирам тогава?
rahwin
Младши потребител

Мнениеот emstoianova_ » 06 Авг 2013, 14:33

ПРИ АДВОКАТ
emstoianova_
Младши потребител

Мнениеот rahwin » 06 Авг 2013, 23:12

Това го знам и аз.Мислех,че форума е да си помагаме,но явно съм се заблудил,каквото и да питам,получавам един отговор-ИДИ ПРИ АДВОКАТ.Но какво ли се учудвам.Благодаря за помощта,можете да изтриете темата,явно всичко опира до това да си платя.Можете да затриете и акаунта ми,и без това явно тук отговорите са едни и същи-иди и си плати,за да ти се помогне.Лека вечер
rahwin
Младши потребител

Мнениеот Melly » 07 Авг 2013, 00:25

Май трябва да го кажа нАпреки:
Крайно време е да приемете, че адвокатът е "хирург" в своята си област.
Не вярвам някой да се заблуждава, че може да получи помощ от лекар-хирург как да си оперира сърцето, било по телефона, било то през Гуг-лето от някой специализиран сайт.
Сега дали съм по-ясна? 8)
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот n6391 » 07 Авг 2013, 09:11

То у нас и в правото стана като с футбола - всеки разбира и е компетентен. И от толкова много юридическа самодейност, като се оплетат достатъчно добре конците, че и се скъсат понякога, света става крив. Нека поискалия помощ отиде на една консултация поне, защото явно не разбира, че картина само с рамка не става.
n6391
Потребител

Мнениеот emstoianova_ » 07 Авг 2013, 09:30

Мислех да си трая, но господина се сърди за това, че никой от форума не му формулира искането до съда в писмен вид, и то тук и веднага. Но ако той е автомонтьор примерно, примерно казвам, дали ще ми оправи колата виртуално. Сори , ако засягам някого. Успешен ден на всички.
emstoianova_
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 07 Авг 2013, 09:48

rahwin написа:Мислех,че форума е да си помагаме,но явно съм се заблудил,каквото и да питам,получавам един отговор-ИДИ ПРИ АДВОКАТ.

Некоректен сте 8), а това изявление е неистина- влезте в мненията си, за да се убедите, че неведнъж са ви протягали ръка тук- дарението от дядо, търговската ви дейност и форма за развитието и, премията от застраховката на тате... Ако вие сте помогнал с нещо на колегите- ок., ще има някаква истина в това ви изречение. Надали, ама де да знам.
Всъщност и в тази тема са ви помогнали ( виж chandra и nikol52100), макар, че не съм много съгласна с мнението им. Няма норматив за режима на лични контакти, ерго- ако е в интерес на детето... и прочее, съдът ще го одобри.

п.п. Към колегите, без упрек в думите ми, само констатация някаква- всички, без изключения, неведнъж сте отговаряли по темите, а на въпрос с елементаризми отказът ви е някак алогичен за мен.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот rahwin » 12 Авг 2013, 20:08

Съжалявам за горното си мнение и се извинявам ако съм засегнал някой.Не съм прав наистина,получил съм помощ от тук и забележките на колегите по-горе са уместни.Няма смисъл да обяснявам защо реагирах така,не бях прав наистина.Знам кога греша и не ме е срам да си призная.
Бих искал да помоля да ме насочите към адвокат,който да изготви едно споразумение и бих искал да попитам има ли установена долна граница на заплащането за такава услуга,без да се налага адвоката да ни представлява и в съда.С други думи ако е възможно да ми кажете колко ще ми струва само да се изготви такова споразумение.Приемам и оферти на лични.От Пловдив съм.
Благодаря и отново се извинявам за необмисленото си изказване.
rahwin
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 12 Авг 2013, 20:49

rahwin написа:Съжалявам за горното си мнение и се извинявам ако съм засегнал някой.Не съм прав наистина,получил съм помощ от тук и забележките на колегите по-горе са уместни.Няма смисъл да обяснявам защо реагирах така,не бях прав наистина.Знам кога греша и не ме е срам да си призная.
Бих искал да помоля да ме насочите към адвокат,който да изготви едно споразумение и бих искал да попитам има ли установена долна граница на заплащането за такава услуга,без да се налага адвоката да ни представлява и в съда.С други думи ако е възможно да ми кажете колко ще ми струва само да се изготви такова споразумение.Приемам и оферти на лични.От Пловдив съм.
Благодаря и отново се извинявам за необмисленото си изказване.

Разбира се, че всичко подлежи на договаряне и има долна граница, предвидена като минимум в Наредба № 1 за минималните размери на адвокатските възнаграждения. Изготвянето на споразумение при наличие на взаимно съгласие между съпрузите със сигурност не би затруднило съществено колега адвокат, но лична самодейност от Ваша страна не е препоръчителна с оглед на това максимално добре да защитите интересите на детето и собствените интереси за в бъдеще, а не само и единствено заради заплащането!
П.П. Не виждам да сте си включил опцията за получаване на лични съобщения, за да получавате такива!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот rahwin » 12 Авг 2013, 21:07

Мислех,че са включени,но явно съм се объркал,вече е коригирано и би трябвало да мога да получавам.
rahwin
Младши потребител

Назад към Семейни казуси