- Дата и час: 24 Ное 2024, 18:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
покупко продажба или дарение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
покупко продажба или дарение
родителите на съпругът ми искат да прехвърлят апартамента в който живеем на него. той има брат. притесняваме се ако го прехвърлят на мъжа ми чрез дарение дали брат му след време няма да го оспори. кажете моля ви как е най добре да постъпим.
- tsveti_nenova
- Нов потребител
Re: покупко продажба или дарение
Зависи колко и какво друго имущество имат родителите на съпруга Ви.
- n6391
- Потребител
Да го продадат на Вас, фиктивно, ако се разбирате добре. Ако не - общия размер, който могат да му дарят двамата е 1/3 от цялото си имущество (ако са ми правилни сметките ).
- lanfear
- Потребител
не знам дали може да ни го продадат фиктивно
- tsveti_nenova
- Нов потребител
Най-добре е да го прехвърлите чрез продажба, да завъртите едни пари по банков път за "заплащане" на цената, може и на няколко вноски. Това е единствения неоспорим начин, защото придобиването трябва да бъде възмездно.
- barakuda
- Потребител
tsveti_nenova написа:родителите на съпругът ми искат да прехвърлят апартамента в който живеем на него. той има брат. притесняваме се ако го прехвърлят на мъжа ми чрез дарение дали брат му след време няма да го оспори. кажете моля ви как е най добре да постъпим.
Ако ще е продажба, ще трябва да приготвите сума, която да се прехвърли по банков път, защото в брой не е разрешено. Ако съм на мястото на съпруга Ви, ще поискам бракът ни да бъде в условията на разделност, за да не може при развод да имате претенции към жилището ми.
- ilian_todorov
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|