Здравейте,
наскоро почина биологичният ми баща (когото не познавах) и за съжаление аз съм единствената наследничка и наследявам единствено кредитна карта (ирония!). След удостоверението за наследници поисках справка от кредитния регистър и стана ясно, че 2008г. му е издадена кредитна карта, която не е ползвана никога, но е имала годишни такси, които са се натрупали.
Когато отидох в банката първоначално ми казаха, че няма задължения, но след по-обстойна проверка се появиха и тези задължения в размер на около 300лв. Картата според банката е замразена и ме увериха, че няма да се натрупват повече лихви върху тази сума - искат от мен само да платя задълженията и да подам заявление за закриване. Служителите по никакъв начин не отбелязаха, че баща ми е починал, нито взеха мои данни.
В справката от кредитния регистър също така има дата на закриване на картата - 1.07.2014г. Въпросът ми е - мога ли да игнорирам погасяването на тази сума и дали картата ще бъде закрита след 1 юли т.г.? (На този въпрос в банката ми казаха, че ще я закрият, когато погася задълженията, което е нормална реакция за институцията.)
Също така, ако не ги платя, този дълг има ли давност и възможно ли е след години да "изчезне"?
Ще съм много благодарна, ако някой ме посъветва какво да направя.
Благодаря Ви предварително!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 16:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наследство - кредитна карта
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Наследство - кредитна карта
Наследявате, ако приемете наследството. А приемането е или изрично или чрез действия, които недвусмислено показват, че приемате - напр. като изтеглите сума чрез кредитната карта или като платите натрупаното задължение.
От описаното от вас стигам до извода, че не сте приели наследството (картата). Само това замразяване (не знам криогенно ли е, до -18 гр. С ли е... ), по чия инициатива е направено?
Накратко - игнорирайте.
От описаното от вас стигам до извода, че не сте приели наследството (картата). Само това замразяване (не знам криогенно ли е, до -18 гр. С ли е... ), по чия инициатива е направено?
Накратко - игнорирайте.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|