начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Откриване на наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Откриване на наследство

Мнениеот ivanabg8 » 27 Ное 2014, 12:23

Как да открия евентуално наследство от починалия ми баща, на който съм единствена наследница. Не съм поддържал връзка с него от много години, поради това, че родителите ми са се развели почти веднага след раждането ми и съм останала при майка ми.
ivanabg8
Нов потребител

Re: Откриване на наследство

Мнениеот eurolinker » 27 Ное 2014, 14:42

Здравей Ивана, трябва да се установи дали баща ти има и други наследници. Имай предвид, че освен "актив" (имот, пари и др.) наследството може да има и "пасив" (напр. задължение към банка във връзка с изтеглен кредит) и ако приемеш наследство, ще приемеш и актива и пасива.
Потърси съдействие от адвокат, защото ако има и др. наследници, много вероятно е да се наложи да водиш дело, за да ти бъде възстановена запазената по закон част.
Успех.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Назад към Семейни казуси