начало

Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения) Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения)

Нежелана бременност и осиновяване

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нежелана бременност и осиновяване

Мнениеот nora12345 » 05 Ное 2021, 13:34

Здравейте.
Внучката ми е бременна и иска да даде детето за осиновяване. Поради здравословни проблеми на внучката ми, плода не може да бъде махнат. Тя самата съшо не го иска това дете. А и ние цялото семейство, също не го искаме, защото бащата е от ромски произход.
Въпроса ми е - може ли веднага след раждането , детето да бъде осиновено, без да се минава през тези срокове и чакане. Т.е, да се намерят осиновители, които веднага след разждането да го осиновят.
Има ли някакви регистри с чакащи семейства които искат да осиновят.
Ние, че ще наемем адвокат - ще наемем. Но ми се иска да чуя различни мнения и становища по въпроса.

Благодаря преварително.
nora12345
Младши потребител

Re: Нежелана бременност и осиновяване

Мнениеот ivan_lawyer » 05 Ное 2021, 19:33

Не съм гледал от 10 години такова дело, имах подобно, е какво да кажа, според мен - родителски дом.

Габрово. Но и напосоки.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Нежелана бременност и осиновяване

Мнениеот nora12345 » 07 Ное 2021, 21:11

ivan_lawyer написа:Не съм гледал от 10 години такова дело, имах подобно, е какво да кажа, според мен - родителски дом.

Габрово. Но и напосоки.

Благодаря за отговора. То е ясно, че ще се даде в дом. А на него и семейството му мога ли да наложа някаква забрана да не се доближават до нея и да не я търсят, тъй като, той я търси сам или чрез неговите роднини и постоянно и пише съобщения с нецензурни и обидни думи. Заплашва, че щял да вземе детето и прочее. А това е един психически тормоз за нас. Страх ни е, да не вземат да я отвлекат. А той е криминално проявен. Съвсем наскоро излезе от затвора. Абсолютно се съмняваме, че най вероятно като е бил в отпуска, я е дрогирал и се е възползвал от нея. В тях е пълна мизерия. А и с тази Корона вирус, може да се получи лош край както за детето, така и за внучката ми. Гледах закона за домашното насилие, но те не са в брак, нито съжителстват. А и детето все още е неродено. И евентуално можете ли да ни насочите към добри адвокати във Варна по Наказателно право и Гражданско право или въобще към някой който се е занимавал с такива казуси.
nora12345
Младши потребител

Назад към Семейни казуси