начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Имам ли право

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам ли право

Мнениеот Замислена » 08 Мар 2005, 15:10

Здравейте,интересувам се мога ли да имам претенции при развода за автомобила на мъжа ми,който екупен на името на инвалид,но се изплаща със заем от настоящо-бившия ми съпруг?Благодаря Ви
Замислена

Re: Имам ли право

Мнениеот evgo » 08 Мар 2005, 15:33

Ситуацията е неприятна, но не може да претендирате за чужда собственост. Може би по-късно, ако собствеността се прехвърли на настоящо-бившия Ви съпруг, и ако дотогава той не е станал вече бивш, ще можете да искате половината от стойността му. Въпрос на бързина на бракоразводния процес, но пък се съмнявам почти 99.99%, че той ще има "неблагоразумието" да го придобие по време на брака.
evgo

Re: Имам ли право

Мнениеот галина » 08 Мар 2005, 20:33

Замислена,не може да имате претенции към вещ,която не е ваша,т.е. не е СИО.Автомобилът се води на името на инвалида Х,от това става ясно,ЧЕ ТОЙ Е СОБСТВЕНИК.Съпругът ви просто го управлява с издадено от собственика нотариално заверено пълномощно. Колегата е прав,като твърди,че съпругът ви ще изчака да мине развода,същият да влезе в сила и чак тогава да си прехвърли автомобила,който вече е само негов, а не общ.Абсолютно съм сигурна,че ще стане така и никой не може да му попречи.Съжалявам,но..................ТОВА Е ИСТИНАТА!
галина

Назад към Семейни казуси