начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Толелрира ли съда...

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Толелрира ли съда...

Мнениеот Замислена » 18 Мар 2005, 15:25

Здравейте,имам следния проблем-мъжът ми ще подава искова молба за развод,НО за целта тегли 4ти кредит от държавата,като първият е за да си купи купи костюм с който да е кум,вторият -изплаща мобилен телефон,третият за да си купи МПС на името на инвалид и сега 4ти за развод.О`Кей,но аз работя като държавен служител живея в мое жилище което се принудих да даря на сестра си и пътувам често командировки в страната.Може ли този кредито зависим тип да претендира за родителските права над детето?А и на вс отгоре ме обвинява,че имам любовник!Нормално ли е да ми плаща малка издръжка като каже,че няма средства а дефакто изплаща заеми за глезотии!Това толерира ли се от съда-заеми за глупости,а малка издръжка за детето?Какво да правя,не иска споразумение относно издръжката?
Замислена

Re: Толелрира ли съда...

Мнениеот галина » 18 Мар 2005, 19:07

Ако не греша,зададе долу-горе същия въпрос във форума и то специално за мпс-то,което се води на инвалид.Няма да се повтарям,че не може да претендираш за него,тъй като то де юре е на друг човек.Относно питането ти дали този"кредито зависим тип" може да претендира за родителски права,то отговорът е ДА! Но, успокой се и бъди абсолютно сигурна,че съдът няма да му присъди такива,тъй като това е рядкост в практиката/не че няма такива случаи/.Майката трябва толкова да е пропаднала,да не може да се грижи за детето и т.н.,че същото да бъде предоставено за възпитание и отглеждане на бащата.Колкото за издръжката,то тя е фиксирана -от 30-80лева.Моят съвет е да го накараш да подише споразумението за развод/за да не правите цирк/,като упоменете минимума, а след някое и друго време просто ще заведеш иск за увеличение на същата.Успех на делото!
галина

Re: Kude go razdava Darjavata tezi...

Мнениеот Nabliudatel » 19 Мар 2005, 09:51

... krediti za zakupuvane na kostiumi, mobilni telefoni i MPS-ta???
Nabliudatel

Мнениеот adv.Anastassia.Terzieva » 20 Мар 2005, 09:19

zdravei,
Purvo za roditelskite prava osobeno ako deteto e malko po-skoro niama miasto za pritesnenie, no vse pak triabva da sum naiasno s cialostnata kartina za da go tvardia. Ako deteto e goliamo shte pitat i nego pri kogo iska da jivee i triabva da vnimavash bashtata da ne pochne da go glrzi i nastroiva sreshtu tebe, osobeno ako ti si po-vziskatelnia roditel si mnogo uiazvima v tova otnoshenie.
Vtoro, mojesh da pretendirash che sdelkata s avtomobila e simulativna s cel ukrivane i neplashtane na danaci no triabva da si traesh otnachalo dokato saberesh dostatachno dokazatelstva zashtoto po princip e trudno dokazuemo. predvazmojnostta da go razsledvat po gornoto mislia che toi sam shte ti predloji dorii celia avtomobil. No triabva da vzemesh merki da si osigurish dokazatelsatva- kopie ot palnomoshtnoto , svideteli koi polzva kolata i t.n.
Treto - v obshtia sluchai ti eventualno po zakon si solidaren dlajnik po tezi zaemi zashtoto sa napraveni po vreme na braka i maja ti lesno moje da tvardi che sa napraveni za pokrivane nujdi na semeistvoto a ne lichno negovi, i vsashtnost ako zaemite sa potrebitelski i v tiah ne e izrichno posocheno za kakvo se otpuskat trudno shte dokajesh tochno za kakvo sa poharcheni parite ot tiah...
S dve dumi polojenieto ne e nikak prosto.
Izvini me za latinicata i dano vsichko priklyuchi dobre za tebe i deteto.
adv.Anastassia.Terzieva

Мнениеот Замислена » 21 Мар 2005, 12:06

Благодаря за отговорите,Ви!Детето ми е на 5години,относно кредитите си доказателства за копие на пълномощни немога да покажа,тъй като нямам достъп до тях,той се изнесе от жилището преди около 3 седмици.Това му изнасяне е за трети път от 6годишният ни брак.Този път съм категорична,че няма да го пусна,та ние с детето сме с промити мозъци от вечните му пренасяния,да не споменавам че предните два пъти трябваше да плащам стотици левове с задължения и т. н.Но самия той ме заплашва,че ще намери "кошаревски" свидетели само за да вземе детето.Непрекъснато ме обвинява,че имам любовник,защото пътувам командировки.Може ли с такива заплахи и незная още какво да ми вземе детето?Държавен служител съм и получавам нармален доход 600лв,живея в самостоятелно жилище,което с него дарихме на сестра ми,защото той непрекъснато говореше за развод,а жилището ми го купи майка ми.Де факто то не е на мое име с цел сигурност от него.Пътувам,но в страната.Благодаря Ви!
Замислена

Мнениеот Baneva » 21 Мар 2005, 12:28

Moiat savet e da ne se sagalasiavash na niska izdrajka, poneje az kato studnetka po pravo predi godini postapih po sahtia nachin, i sgre6ih, niama polza nito za men-zzabavih si dipolomiraneto s godini-mnogo ,poradi lipsa na dostata4no sredstva za izdrajka na deteto i do tozi moment - osven griji v natura osigiriavam pari4no 70% ot izdrajkata na deteo. Kolkoto se moge po-visoka, kato izleze v chujbina, niama da moge6 da go hvane6 s godini.
Baneva

Назад към Семейни казуси