начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

издръжка

Мнениеот гост » 04 Авг 2005, 21:39

Мога ли при развод или фактическа раздяла със съпруга ми, да поискам издръжка на децата по-висока от тавана по закон - 80лв. Съпругът ми има фирма и доста приличен доход, мога ли да поискам да го декларира пред съда и да получа повече от 80лв за дете. Синовете ми са на 6,5год и на 10месеца. Моля посъветвай те ме.

Предварително Ви благодаря
гост

Мнениеот галина » 05 Авг 2005, 09:50

Може да поискате издръжка,различна от тази залегнала в ПМС,но следва да докажете пред съда,че съпругът ви има възможност да я плаща.Това че има фирма не значи,че може да убедите съда да ви присъди по-висока издръжка.Често в съда не могат да се докажат доходите,тъй като предварително хората,дължащи издръжка правят така,че да не може да се докаже че разполагат със средства.Обърнете се към адвокат,който да се запознае с всички документи и нека той реши.Може и да успеете!Успех!
галина

Назад към Семейни казуси