начало

Съдия Мирослав Петров съобщи за двоен аршин при проверките на прокурор Йордан Петров Съдия Мирослав Петров съобщи за двоен аршин при проверките на прокурор Йордан Петров

Сервитут

Казуси за недвижими имоти

Сервитут

Мнениеот sayup » 21 Май 2010, 11:57

Имам следната поставена ми задача.Но малко ми е тръдно да я разреша.Някой може ли да ми помогне.

В даден момент във времето се учредява сервитут при продаване на недвижима собственост и това е записано в нотариалния акт за продажда, като изрично е упоменато условията за този сервитут и че той е вечен.Може ли след 50 години този сервитут да се счита за невалиден, ако условията при неговото сключване не са на лице към настоящия момент?

Възможно ли е този сервитут някога да престане да съществува като такъв и какви обстоятелства биха довели до това?
sayup
Нов потребител

Re: Сервитут

Мнениеот wladi » 08 Юни 2010, 21:16

Не крийте информация, сервитута все пак е за нещо - провод, преминаване, достъп??! Защо това нещо вече го няма, какво се е случило с него??!
Аватар
wladi
Потребител

Мнениеот anserk » 09 Юни 2010, 07:44

wladi, нали става въпрос за "сервитута" в смисъла на правния мир, а не като техн. понятие?
anserk
Активен потребител

Мнениеот eurolinker » 07 Юли 2010, 15:31

sayup написа:Може ли след 50 години този сервитут да се счита за невалиден, ако условията при неговото сключване не са на лице към настоящия момент

Ами ако имотът (господстващия) е погинал, отпада и сервитута. Ето ви една хипотеза....

Възможно ли е този сервитут някога да престане да съществува като такъв и какви обстоятелства биха довели до това?[/quote]
Както посочих горе, може да "престане да съществува". Бъдете по-точен относн тоя сервитут, а не го усуквайте така.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Назад към Имотни казуси