начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Нотариално заверено завещание

Казуси за недвижими имоти

Нотариално заверено завещание

Мнениеот savasto » 26 Фев 2013, 00:01

Здравейте!
Имам следния казус или питане, не знам как точно да го нарека.
Моя близка ми завеща апартамент. С нотариално заверено завещание, напечатано при нотариус, пред двама свидетели. Най-близките и роднини са първи братовчеди, а с нея нямаме родствена връзка. Въпросът ми е дали те могат да предявят някакви претенции за разваляне на завещанието. Щяхме да го правим с покупко-продажба с право на доживотно използване на апартамента, но тя имаше притеснения и нотариуса, ни посъветва тогава да да направим нотариално заверено завещание, имало същата тежест. Да е жива и здрава още дълги години, интересува ме дали за по-голяма сигурност да не направим покупко-продажба или това нотариално заверено завещание има същата тежест.
Благодаря на всички отзовали се! :)
savasto
Нов потребител

Re: Нотариално заверено завещание

Мнениеот adv_zlatanov » 26 Фев 2013, 00:36

без да се види какво точно е сътворил нотариуса (той е по мое мнение в повечето случаи не особено прецизен – по правило) не може да се вземе категорично становище, но ако е изпипал работите (което не съм сигурен) ЩЕ СТАНЕТЕ ЕДИН ДЕН СОБСТВЕНИК.
По принцип прод. има по-голяма "тежест"!
http://www.youtube.com/watch?v=CIFY2gyYg28

...kein Zivilist, kein Jurist ...
adv_zlatanov
Младши потребител

Мнениеот savasto » 07 Мар 2013, 00:06

Благодаря ви за отговора!
Как да разбера дали е добре "изпипано"? Да го копирам тук, да го покажа на някой адвокат или? ...
Благодаря ви отново!
savasto
Нов потребител

Мнениеот adv_zlatanov » 07 Мар 2013, 20:34

savasto, моят съвет е да го погледне някой колега, za услугата ще Ви вземе съвсем малка сума. вероятно в действителност всичко е ОК, моят имейл е:
adv.zlatanov@yahoo.com
http://www.youtube.com/watch?v=CIFY2gyYg28

...kein Zivilist, kein Jurist ...
adv_zlatanov
Младши потребител

Мнениеот n_ikito » 12 Мар 2013, 13:00

С оглед запазената част на 'някой' наследници..и това че въпреки завещанието собственика може да се разпореди с имота......при определена хипотеза....това завещание е крайно несигурно, а сравнението с , примерно...прехвърляне срещу гледане .....е крайно неудачно.... Втория вариант е 1000 пъти по-сигурен за Вас....
Успех.....

п.п. В последствие прочетох...че най-близките и роднини са братовчеди....ако е така, то няма запазена част, но това не променя мнението ми.....
n_ikito
Активен потребител

Назад към Имотни казуси