начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

строителя ме изнудва за пари

Казуси за недвижими имоти

строителя ме изнудва за пари

Мнениеот bubolin » 01 Юни 2013, 16:47

Ситуацията е следната , купух помещение от строителна фирма , кото е взето на кредит към банка.
Сделката се извърши 2008 година и имота беше на акт. 15. Банката отпусна 80 % от стойноста.
По предварителен договор , останалата сума тряба да я издължа на строителя на АКТ 16 , като имахме уговорка да не давам парите накуп.
Една малка част от тези пари вече съм дал за да се задвижват нещата и за да се получи акт. 16 (2011), защото Строителя все не можеше да намери пари и само изнудваше хората от кооперацията да дават пари. Последно дадох 3000 лв , за да се задвижат документите с издаването на акт. 16 .
С това приключих даването на пари. Своевремено стройителната фирма беше подгонена от НАП за невнесено ДДС и други измами . Фирмата обави фалит , и сега е в ликвидация .
Лошото е че след всички перипети и лъжи от тяхна страна те продължават да ме изнудват за парите които имам да им давам . Как да процедирам , защото положението става нетърпимо и заплахите от тяхна страна растройват и жена ми . Казвам му да ме осъди , а тои продължава със заплахите .
Моля за съвет как да процедирам и има ли някакъв шанс той да ме осъди.
bubolin
Нов потребител

Re: строителя ме изнудва за пари

Мнениеот julyanvonemona » 04 Юни 2013, 07:22

bubolin написа:..... Как да процедирам , защото положението става нетърпимо и заплахите от тяхна страна растройват и жена ми . Казвам му да ме осъди , а тои продължава със заплахите .
Моля за съвет как да процедирам и има ли някакъв шанс той да ме осъди.

Ситуацията в която сте, много зависи от клаузите на договора който сте подписал със сроителя. Като цяло в никакъв случай не можете да се спасите без вещ и лоялен към Вас адвокат, който освен по проблемите на договорните отношения, следва да има и известни представи от наказателно право (имам предвид характера на заплахите)
Ще са Ви необходими и късмет и успех!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Имотни казуси