- Дата и час: 08 Фев 2025, 11:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Питане относно завещание
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Питане относно завещание
Имам няколко въпроса относно завещание, което мисля да направя. Мисля да го направя в ръкописен вид в два екземпляра с моя подпис от долу, дата и свободен текст. Тези два екземпляра ще изпратя препоръчано и с обратна разписка до двама човека като изрично ще упомена съществуването на двата екземпляра. Тези два екземпляра нямат давност, нали така? Би трябвало да влезат в сила независимо от времето или причината за моя смърт. Има ли нещо, което би ги анулирало?
- tainamaina
- Нов потребител
Re: Питане относно завещание
Не трябва да има излишни разпоредби - например - да Ви плащат тока, докато сте жив. Това си е неоснователно завещание - трябва да е чисто. Също - много внимателно описване на имена, ЕГН-та и адреси, а защо не и други данни - например роднинска връзка. Много завещания съм отменял на формални основания. Имотите - също по опис - колкото и да е тегаво и излишно - си е добре - също така се описва влогови спестявания и изобщо всичко - просто не е излишно.
Има безброй образци - но не го правете прибързано.
Датата и горе и долу - - подписът най-отдолу и с трите имена пак. Подписът следва всички изявления, тоест, не трябва да има втори подпис и изобщо - приправки и добавки.
Датата и горе и долу - - подписът най-отдолу и с трите имена пак. Подписът следва всички изявления, тоест, не трябва да има втори подпис и изобщо - приправки и добавки.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer написа:Не трябва да има излишни разпоредби - например - да Ви плащат тока, докато сте жив. Това си е неоснователно завещание - трябва да е чисто. Също - много внимателно описване на имена, ЕГН-та и адреси, а защо не и други данни - например роднинска връзка. Много завещания съм отменял на формални основания. Имотите - също по опис - колкото и да е тегаво и излишно - си е добре - също така се описва влогови спестявания и изобщо всичко - просто не е излишно.
Благодаря. Още нещо. Да кажем, че по време на смърта ми имам действащ трудов договор. Мога ли да завещая изрично всички обещетения, които ми се полагат? Например неизползван отпуск.
- tainamaina
- Нов потребител
tainamaina написа:ivan_lawyer написа:Не трябва да има излишни разпоредби - например - да Ви плащат тока, докато сте жив. Това си е неоснователно завещание - трябва да е чисто. Също - много внимателно описване на имена, ЕГН-та и адреси, а защо не и други данни - например роднинска връзка. Много завещания съм отменял на формални основания. Имотите - също по опис - колкото и да е тегаво и излишно - си е добре - също така се описва влогови спестявания и изобщо всичко - просто не е излишно.
Благодаря. Още нещо. Да кажем, че по време на смърта ми имам действащ трудов договор. Мога ли да завещая изрично всички обещетения, които ми се полагат? Например неизползван отпуск.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Имайте предвид, че при наличието на наследници по закон, същите могат да претендират за нарушаване на запазената им част от наследството при едно ваше универсално завещание.
Консултирайте се подробно с адвокат.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|