начало

Съдът премахна такси за адвокати на Столичната община – препятстват правото на защита Съдът премахна такси за адвокати на Столичната община – препятстват правото на защита

Имам въпрос относно развода ми

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам въпрос относно развода ми

Мнениеот Saint » 23 Яну 2006, 23:07

Здравейте!
Предстои ми развод.Ситуацията е следната. Със съпругата ми не живеем заедно от три години.Официално нямаме развод, но тя заведе дело за издръжка преди две години. Оттогава аз плащам издръжка на двете ни деца.Проблемът е такъв.Аз съм сключил брак на 13 септември 1997 г. Получих като дарение апартамент от родителите ми на 18 декември 1997 г. При развод какви претенции може да предяви съпругата ми към апартамента, при условие, че както е видно, той не е придобит с общи усилия по време на брака?
Saint

Мнениеот gery » 24 Яну 2006, 00:30

Ако е семейно жилище, може да претендира ползването на апартамента, въпреки че е ваша лична собственост. Съдът ще и го предостави за ползване в случай, че върху нея се концентрират упражняването на родителските права. Разбира се трябва да представлява и семейно жилище - т.е. последно да сте живели там.
gery
Потребител

Мнениеот Saint » 24 Яну 2006, 01:09

Благодаря за бързия отговор.
Ние живеем и работим доста далече един от друг в различни части на страната, тя не желае и няма причина да дойде да живее при мен, нищо не я свързва с града ми. Може ли да предяви някаква финансова компенсация за това, че не живее в семейното жилище?
Saint

Мнениеот gery » 24 Яну 2006, 01:16

В такъв случай, струва ми се че няма от какво да се притеснявате, поне от изложеното до тук. Късмет и доколкото може по-лек развод!
gery
Потребител

Мнениеот Saint » 24 Яну 2006, 01:28

Благодаря за отговора.
Лек развод няма ама дано да се споразумеем.
Saint

Назад към Семейни казуси