начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Дело за повишаване на издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дело за повишаване на издръжка

Мнениеот elica77 » 21 Апр 2006, 13:01

Имам дъщеря на 6 години.С бащата сме разведени от година.Доходите му на месец са между 2 500 и 3 000 лева.Моля да ми помогнете - искам да го съдя за по-висока издръжка(в момента тя е 50 лв.),но тои се води безработен.Дали да се захващам с дело и мога ли да увелича издръжката ,ако тои е "безработен"?
На каква база се формира тази издръжка според съда?
Благодаря Ви предварително.
elica77
Младши потребител

Re: Дело за повишаване на издръжка

Мнениеот donna » 21 Апр 2006, 18:03

elica77 написа:Имам дъщеря на 6 години.С бащата сме разведени от година.Доходите му на месец са между 2 500 и 3 000 лева.Моля да ми помогнете - искам да го съдя за по-висока издръжка(в момента тя е 50 лв.),но тои се води безработен.Дали да се захващам с дело и мога ли да увелича издръжката ,ако тои е "безработен"?
На каква база се формира тази издръжка според съда?
Благодаря Ви предварително.

Дай малко по-вече инфо тия пари как ги изкарва и т.н. може да измислим нещо.
donna
Старши потребител

titylina

Мнениеот titylina » 25 Апр 2006, 10:25

абе просто е чула от някъде жената
titylina
Младши потребител

Re: titylina

Мнениеот donna » 25 Апр 2006, 10:28

titylina написа:абе просто е чула от някъде жената

А с просто чула не става това трябва да се докаже след като иска доста по-висока издръжка ,а начини все пак има :lol:
donna
Старши потребител

Мнениеот elica77 » 25 Апр 2006, 19:52

Парите си ги вади безапелационно и това е сигурно - все пак съм живяла с него 10 години.Занимава се с В и К на частно.До преди година нямаше фирма,не плащаше данъци и се водеше трайно безработен..Всъщност той прави В и К на хотели в Созопол,Синеморец ,Малко Търново,Китен и други курортни градове и скъпи бани в частни апартаменти.Едно оборудване на баня(както се казва) струва 850 лв.- за 2 дни се прави.Последният хотел ,който прави мина през фирмата на негов приятел и всъщност фактурите излязоха от там ,а моят съпруг прибра парите на тъмно.Знам ,че за него в момвнта работят 2 момчета ,които той осигурява ,но не знам как се водят и дали има фирма вече.Разбрах ,че е платил собствените си осигуровки за минали периоди.
Предварително Ви благодаря за съветите.
Парите ,за които говоря не са илюзия,а са влизали в дома ми - средно от 2 000 до 4 000 на месец
elica77
Младши потребител

Мнениеот donna » 25 Апр 2006, 19:59

elica77 написа:Парите си ги вади безапелационно и това е сигурно - все пак съм живяла с него 10 години.Занимава се с В и К на частно.До преди година нямаше фирма,не плащаше данъци и се водеше трайно безработен..Всъщност той прави В и К на хотели в Созопол,Синеморец ,Малко Търново,Китен и други курортни градове и скъпи бани в частни апартаменти.Едно оборудване на баня(както се казва) струва 850 лв.- за 2 дни се прави.Последният хотел ,който прави мина през фирмата на негов приятел и всъщност фактурите излязоха от там ,а моят съпруг прибра парите на тъмно.Знам ,че за него в момвнта работят 2 момчета ,които той осигурява ,но не знам как се водят и дали има фирма вече.Разбрах ,че е платил собствените си осигуровки за минали периоди.
Парите ,за които говоря не са илюзия,а са влизали в дома ми - средно от 2 000 до 4 000 на месец

Е след като има фирма няма да е толкова трудно .......ще се изиска инфо от Нап осигурява ли се , осигурява ли чрез фирмата други лица , както и ще поискате съдебно удостоверение с което да се снабдите от НСИ с инфо какъв е средния доход на лице занимаващо се с тая дейност.
Е някои неща може да се докажат със свидетели ,други хм .......ще требва да се изискат счетоводните документи на фирмата ...която е проформа е получила парите и да се види кой на кого е превеждал пари /тва ако е осчетоводено само/, може да се снабдите от отдел местни данъци и такси с инфо за имоти и т.н.,с извадка от МТЕЛ и Глобул ,БТК примерно за телефонни сметки колко са плаща ли ги ,от общината ЕСГРАОН -какъв е статуса му /женен /разведен има ли др. деца и т.н/
donna
Старши потребител

Може да се докажат доста неща в случая , все пак за такава битка си наемете опитен колега нищо ,че е идна издръжка само.
Последна промяна donna на 25 Апр 2006, 20:02, променена общо 1 път
donna
Старши потребител

elica77 написа:Парите си ги вади безапелационно и това е сигурно - все пак съм живяла с него 10 години.Занимава се с В и К на частно.До преди година нямаше фирма,не плащаше данъци и се водеше трайно безработен..Всъщност той прави В и К на хотели в Созопол,Синеморец ,Малко Търново,Китен и други курортни градове и скъпи бани в частни апартаменти.Едно оборудване на баня(както се казва) струва 850 лв.- за 2 дни се прави.Последният хотел ,който прави мина през фирмата на негов приятел и всъщност фактурите излязоха от там ,а моят съпруг прибра парите на тъмно.Знам ,че за него в момвнта работят 2 момчета ,които той осигурява ,но не знам как се водят и дали има фирма вече.Разбрах ,че е платил собствените си осигуровки за минали периоди.

Е след като има фирма няма да е толкова трудно .......ще се изиска инфо от Нап осигурява ли се , осигурява ли чрез фирмата други лица , както и ще поискате съдебно удостоверение с което да се снабдите от НСИ с инфо какъв е средния доход на лице занимаващо се с тая дейност.
Е някои неща може да се докажат със свидетели ,други хм .......ще требва да се изискат счетоводните документи на фирмата ...която е проформа е получила парите и да се види кой на кого е превеждал пари /тва ако е осчетоводено само/, може да се снабдите от отдел местни данъци и такси с инфо за имоти и т.н.,с извадка от МТЕЛ и Глобул ,БТК примерно за телефонни сметки колко са плаща ли ги ,от общината ЕСГРАОН -какъв е статуса му /женен /разведен има ли др. деца и т.н/

Е като преди година е бил трайно безработен как е живял и тва може да се докаже ,къде със свидетели ,къде от имотното му положение,а и не е получавал социални помощи нали :lol: и това се доказва.
donna
Старши потребител

Благодаря

Мнениеот elica77 » 26 Апр 2006, 13:27

Мила donna ,благодаря ти за вниманието и за информацията,която ще ми бъде от полза.Сестра ми е прокурор в Бургас и се надявам на нейното мнение - да ме насочи към подходящ Ваш колега.
Ползотворна седмица и приятен уикенд...
Елица
elica77
Младши потребител

Благодаря

Мнениеот elica77 » 26 Апр 2006, 13:27

Мила donna ,благодаря ти за вниманието и за информацията,която ще ми бъде от полза.Сестра ми е прокурор в Бургас и се надявам на нейното мнение - да ме насочи към подходящ Ваш колега.
Ползотворна седмица и приятен уикенд...
Елица
elica77
Младши потребител

Назад към Семейни казуси