начало

КС ще направи нов опит да реши за непотвърдените, но и неотменени промени в Конституцията КС ще направи нов опит да реши за непотвърдените, но и неотменени промени в Конституцията

Права на жената при развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Права на жената при развод

Мнениеот venirel » 28 Юни 2006, 15:17

Здравейте,мили хора!Обръщам се към Вас с молба за помощ,защото за моите въпроси нямам отговори и вярвам,че точно от Вас ще получа нужната информация.Омъжена съм от 3 години и имам малко дете на 2 години и 5 месеца.В брака, както казват, не ми провървя. Мисля си след време за развод.Въпросът ми е,какви права има жената относно имуществото и въобще,имайки впредвид,че живеем в апартамента на мъжа ми ,който е съсобственик заедно с майка му.Отделно имат къща на село.Аз дефакто нямам нищо засега и живея в неведение.Моля Ви да ми окажете съдействие,като ми отговорите на засягащите ме въпроси.Искрено Ви благодаря!!! Венирел
venirel
Нов потребител

Re: Права на жената при развод

Мнениеот gery » 28 Юни 2006, 15:27

venirel написа:Здравейте,мили хора!Обръщам се към Вас с молба за помощ,защото за моите въпроси нямам отговори и вярвам,че точно от Вас ще получа нужната информация.Омъжена съм от 3 години и имам малко дете на 2 години и 5 месеца.В брака, както казват, не ми провървя. Мисля си след време за развод.Въпросът ми е,какви права има жената относно имуществото и въобще,имайки впредвид,че живеем в апартамента на мъжа ми ,който е съсобственик заедно с майка му.Отделно имат къща на село.Аз дефакто нямам нищо засега и живея в неведение.Моля Ви да ми окажете съдействие,като ми отговорите на засягащите ме въпроси.Искрено Ви благодаря!!! Венирел

Съпругата, на която бъдат предоставени за упражняване родителските права на роденото от брака дете, може да поиска от съда да и бъде възложено ползването на семейното жилище. Няма значение, че то е собственост на съпругът ви или на трето лице (близък на съпругът ви). Практиката в София е, когато става въпрос за развод "по вина" - т.е. по исков ред да не се обсъждат имуществените отношения между съпрузите, а те да се оставят за разрешаване в един по-късен етап, а именно делбено производство. При прекратяване на брака съда задължително трябва да се произнесе относно ползването на семейното жилище. Има случаи в които съпругата не желае да го ползва, но във вашият случай не е така.
Отделно трябва да се докаже доходът на съпругът ви по съответния ред за да може съда да определи и каква издръжка той ще заплаща в полза на роденото от брака дете.
gery
Потребител

Мнениеот joy05 » 28 Юни 2006, 16:12

МАЛКО НАГЛО МИ СЕ СТРУВА ДА ИСКАТЕ НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ИЗДРЪЖКА ЗА ДЕТЕТО ОТ СЪПРУГА ВИ,СЛЕД КАТО НЯМАТА НИЩО НА СВОЕ ИМЕ И СТЕ ГОЛА ГОЛЕНИЧКА.
ЖИЛИЩЕТО НА МЪЖА ВИ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕДАДЕНО ЗА ПОЛЗВАНЕ ОТ СЪДА И ТО ЗА ОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ,АКО ТОЙ Е СОБСТВЕНИК И Е ПРИДОБИТО ПРЕДИ СКЛЮЧВАНЕТО НА БРАКА.ЗА КЪЩАТА НА СЕЛО ЗАБРАВЕТЕ.....
joy05
Нов потребител

Мнениеот gery » 28 Юни 2006, 17:30

joy05 написа:МАЛКО НАГЛО МИ СЕ СТРУВА ДА ИСКАТЕ НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ИЗДРЪЖКА ЗА ДЕТЕТО ОТ СЪПРУГА ВИ,СЛЕД КАТО НЯМАТА НИЩО НА СВОЕ ИМЕ И СТЕ ГОЛА ГОЛЕНИЧКА.
ЖИЛИЩЕТО НА МЪЖА ВИ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕДАДЕНО ЗА ПОЛЗВАНЕ ОТ СЪДА И ТО ЗА ОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ,АКО ТОЙ Е СОБСТВЕНИК И Е ПРИДОБИТО ПРЕДИ СКЛЮЧВАНЕТО НА БРАКА.ЗА КЪЩАТА НА СЕЛО ЗАБРАВЕТЕ.....

Това дете да не е само нейно! Когато се създава дете, това се случва с идеята, че може да му осигурите покрив над главата и издръжка. Вие се въздържайте от квалификации, защото що за баща сте след като не сте плащали издръжка на децата си, а?
gery
Потребител

Мнениеот venirel » 29 Юни 2006, 10:30

joy05,благодаря ти за отговора,но той е толкова маловажен за мен и без значение.Напразно си губил времето за писане.Прекланям се единствено пред gery,която ми даде светлина в тунела от разяждащи ме въпроси.Благодаря ти,gery!
venirel
Нов потребител

Мнениеот edvina » 26 Юли 2006, 17:40

към питащата. Не ти знам хавата с точност , че да те съдя, но си отговори сама дали имаш МОРАЛНО ПРАВО да искаш да му задигнеш жилището. Все пак, ако ти нямаш никакъв принос не виждам защо искаш. Ако си се замислила за детето си и мислиш, че ти не можеш да го гледаш, тогава защо не предоставиш родителските права на мъжа си. Не те съдя. Не ме разбирай погрешно, но много от нещата в живота не са дефинирани в законите, а са въпрос на вътрешно усещане и някакви ценности. Аз съм жена и честно казано такива номера от страни на жени съм виждала, че просто.... нямам думи. Бих употребила едно определение, ама като че ли не е редно да използвам цинизми във форума. Просто си отговори пред себе си на въпроса дали наистина е редно да му задигнеш жилището?
edvina
Младши потребител

Назад към Семейни казуси