начало

КС ще направи нов опит да реши за непотвърдените, но и неотменени промени в Конституцията КС ще направи нов опит да реши за непотвърдените, но и неотменени промени в Конституцията

Извеждане на дете в чужбина при разведени родители

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот mishe99 » 26 Юли 2006, 16:04

[b]Зравейте!
Казвам се Гергана и ме интересува следното нещо:
Разведена съм с бащата на детето ми официално от миналата година. Отваря се възможност скоро да отидем на екскурзия в чужбина и ще се наложи все пак да получа разрешението на бившия си съпруг. Има ли някаква готова форма за попълване на такова съгласие и каква е по принцип процедурата?
mishe99
Нов потребител

Мнениеот eda » 26 Юли 2006, 16:22

Необходима Ви е нотариално заверена декларация-съгласие от другия родител за пътуването на детето в чужбина.Успех!
eda
Младши потребител

от mishe99

Мнениеот mishe99 » 26 Юли 2006, 17:53

Благодаря Ви за конкретния отговор и за пожеланието:-)
mishe99
Нов потребител

Мнениеот mishe99 » 26 Юли 2006, 18:01

Нотариалната заверка на тази декларация-съгласие изисква,предполагам, присъствието и на двамата родители? Така ли е, или другият родител я прави сам?
Извинете ако въпроса ми Ви се стори глупав, но трябва да знам как да подходя към бившия си съпруг в искането за подобно нещо.
Благодаря още веднъж
mishe99
Нов потребител

Мнениеот irina_van » 26 Юли 2006, 18:10

Не е необходимо Вашето присъствие, декларацията е от името на родителя, който не съпровожда детето си в чужбина. Някои нотариуси изискват Удостоверение за раждане на детето, което да се цитира в декларацията, дайте на съпруга си и паспортните данни на детето Ви.
irina_van
Потребител

?

Мнениеот harmaiani » 27 Юли 2006, 14:15

А как следва да се постъпи, ако единият от родитерлите е починал? Трябва ли да се носи препис от акт за смърт
harmaiani
Потребител

Назад към Семейни казуси