начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

наследство на земеделски земи

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

наследство на земеделски земи

Мнениеот ivivanov1 » 01 Авг 2006, 08:28

Здравейте! Имам един въпрос: На дядо ми са възстановени земеделски земи. Той е починал преди издаване решението за възстановяване. Негови наследници са съпругата му, баща ми и чичо ми. Първите двама са починали. В момента сме живи чичо ми, аз и майка ми.
Кой има право на собственост върху земите и при какви дялове. Моля посочете конкретна съдебна практика или законова разпоредба. Според мен това сме аз и чичо ми - поравно, но не съм сигурен, а и майка ми също претендира за дял.
ivivanov1
Нов потребител

Мнениеот xpucmo67 » 01 Авг 2006, 08:41

Така, както е описано, ако няма някоя друга "скрита картинка" дяловете са: чичото-1/2, майката 1/4 и сина 1/4.
xpucmo67
Младши потребител

Назад към Семейни казуси